NEDELJNIK U SREDIŠTU AFERE

Trumpov stožer: Isprika Srbiji je montirana laž

14.10.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump demantirao je pisanje srpskog tjednika Nedeljnik da se ispričao Srbima za bombardiranje te zemlje koje je pokrenuto tijekom administracije predsjednika Billa Clintona. Na izborima u studenome Trumpova je glavna rivalka Clintonova supruga Hillary Clinton

'Donald Trump nikad nije dao intervju za srpski magazin Nedeljnik niti je takav intervju napravljen preko posrednika. Ovo je montirana laž (hoax) i očekujemo ispriku od svih koji su u ovo uključeni', priopćio je u četvrtak Jason Miller, prvi medijski savjetnik Donalda Trampa javlja USA Today.

Podsjetimo, časopis Nedeljnik ekskluzivno je na naslovnoj strani donio intervju s Donaldom Trampom s naslovom 'Izvinjavam se Srbiji'. 'Bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili kaos', navodno je rekao je Trump za Nedeljnik.

Nakon demantija iz Trumpova tabora uredništvo Nedeljnika je ostalo šokirano. I prilikom objave tvrdili su da nisu razgovarali s Trumpov nego su odgovore dobili e-mailom preko 'srpske veze' Vladimira Rajčića, navodno bliskog stožeru Donalda Trumpa. U priopćenju beogradskog lista detaljno su objasnili kako su do intervjua došli te su se zapitali je li Nedeljnik, ni kriv ni dužan, upao u žarište američke izborne kampanje u kojoj se ne biraju sredstva.