Zbunjujući nazivi

Trump ne zna razliku između Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva?

16.07.2018 u 14:21

Bionic
Reading

Predsjednik SAD-a Donald Trump tijekom intervjua za Daily Mail izjavio je nešto što je potaknulo sumnju kako zapravo ne zna što znači pojam Ujedinjeno Kraljevstvo. Čini se da je to problem i Bijele kuće

Prije svog prvog posjeta Engleskoj, američki predsjednik Donald Trump dao je intervju za britanske dnevne novine Daily Mail, u kojem je zapažena vrlo zanimljiva, ali i iznenađujuća činjenica, prenosi Independent.

U nekoliko navrata rekao je kako Engleska ima različite nazive, da se može reći - Velika Britanija ili Ujedinjeno Kraljevstvo. I time potaknuo sumnju kako zapravo ne zna razliku između ovih naziva koji nemaju jednako značenje. Također je dodao da on više voli naziv Engleska.

'Riječ Engleska ne čuje se dovoljno koliko bi trebala. Mislim da je Engleska lijepo ime', rekao je Trump.

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske naziv je za uniju Engleske, Škotske i Walesa sa Sjevernom Irskom, a postoji od 1801. godine donošenjem Zakona o Uniji.

  • +5
Donald Trump Autor: KEVIN LAMARQUE

No Trump nije jedini koji nije siguran što ovi pojmovi predstavljaju. Nakon predsjednikovog posjeta kraljici Elizabeti II prošle subote Bijela kuća objavila je twitt, koji je kasnije izbrisan, kako je Trump na putu prema Škotskoj napustio Ujedinjeno Kraljevstvo, što podrazumijeva da Škotska nije dio Britanije iako je već stoljećima dio ove unije, unatoč neuspjelom referendumu za neovisnost 2014. godine.