pojačani napadi

Trump debelo kasnio na skup, pa se obrušio na Kamalu Harris

10.07.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država Donald Trump pojačao je napade na potpredsjednicu Kamalu Harris na skupu u blizini Miamija u utorak, pokušavajući je diskreditirati, dok Demokratska stranka ima unutarnja previranja o tome treba li predsjednik Joe Biden ostati u utrci

Govoreći u svom golf klubu u Doralu na Floridi, Trump nije govorio o svom planiranom izboru za svog kandidata za potpredsjednika, iako je nekoliko puta spomenuo ime senatora iz Floride Marca Rubija, koji je prisustvovao skupu i vodeći je kandidat za tu ulogu.

Izašavši na pozornicu uz kašnjenje od gotovo cijelog sata, u vrućoj noći, Trump je kritizirao 81-godišnjeg Bidena zbog njegova nestabilnog nastupa u debati 27. lipnja, koja je izazvala zabrinutost oko mentalnih sposobnosti aktualnog predsjednika za dužnost, kao i pozive nekih demokrata da se povuče.

Biden se pravda da je imao lošu noć i kaže da neće odustati od predsjedničke utrke.

U podrugljivom tonu, Trump je nazvao Bidenov izbor za potpredsjednicu, Kamalu Harris, prvu crnu i ženu potpredsjednicu, njegovom "briljantnom odlukom", implicirajući da se dosad pokazala toliko nesposobnom da demokrati nisu bili voljni zamijeniti Bidena njome.

„Bilo je to njegovo osiguravanje, možda najbolja polica osiguranja za koju sam ikada čuo“ kaže republikanski kandidat.

„Da je Joe odabrao nekoga makar i upola kompetentnog, već bi ga izbacili iz ureda prije mnogo godina“, objašnjava.

Trump je također optužio Harris, bivšu američku senatoricu i državnu odvjetnicu savezne države Kalifornije, da radi s drugim demokratima na zataškavanju navodnih Bidenovih mentalnih problema. Biden ustraje da ima izdržljivosti i mentalne oštrine za obavljanje posla.

Trump je također kazao da će Harrisina povijest naštetiti njezinim izbornim šansama, što je najnoviji znak da su on i njegovi republikanski saveznici započeli sveobuhvatnu paljbu na Harris kako bi se pripremili za slučaj da Biden okonča svoju utrku za još jedan mandat.