KRAJ IMOTSKOG

Trojica uhićena zbog kilograma marihuane

06.03.2012 u 18:02

Bionic
Reading

Policija za zaštitu državne granice pronašla je u Zagvozdu, nedaleko od Imotskog, u vozilu njemačkih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak kilogram marihuane te je uhitila vozača i dvojicu njegovih suputnika

Kako je danas objavila splitsko-dalmatinska Policijska uprava, u nedjelju u 21,40 sati policija je u Zagvozdu zaustavila osobni automobil audi njemačkih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Prilikom kontrole 44-godišnji suvozač, državljanin Srbije, izišao je iz vozila te je s plastičnom vrećicom u kojoj je bila marihuana pobjegao prema šumi. U bijegu su ga spriječili policajci.

U policijsku postaju u Imotskome privedeni su 27-godišnji vozač, 44-godišnjak i 29-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je također bio u automobilu.

Od njih je oduzeto 1008,25 grama marihuane.

Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da su drogu nabavili u Bosni i Hercegovini, na području Sarajeva, a unijeli su je u Republiku Hrvatsku prešavši državnu granicu izvan obilježenoga graničnog prijelaza. Protiv njih su podnesene odgovarajuće kaznene prijave i dovedeni su u Županijsko državno odvjetništvo.