NEOBIČNI SVATOVI U VALPOVU

Tri brata Fišer oženila se istog dana

31.10.2012 u 19:28

Bionic
Reading

Tri brata Fišer - Slaven, Bojan i Alen - stupili su, zajedno sa svojim mladenkama, istoga dana pred matičara. Glas Slavonije donosi priču o neobičnim svatovima kakve Valpovo ne pamti desetljećima

Matični ured u Valpovu svjedočio je proteklog vikenda neobičnom vjenčanju, kad su Sanela Saljiji, Ivana Stapić i Sandra Miočević ponijele udano prezime - Fišer. Sanela iz Belišća udala se za Slavena, Ivana iz Habjanovaca za Bojana, a Sandra iz Črnkovaca za Alena Fišera.

'Za trostruko vjenčanje s 200-tinjak osoba, oko kojeg su u početku mnogi bili skeptični, najzaslužnija su moja djeca - sinovi i snahe, koji su izrazili želju da im se vjenčanje dogodi upravo na ovaj način', ispričala je Glasu Slavonije 'trostruka svekrva' Ljiljana Fišer. Najsretnija je, kako kaže, što se sve dogodilo onako kako su mladenci zamislili.

U naumu je imala i veliku podršku roditelja triju mladenki, koji su se također složili s neobičnim prijedlogom. Dogovorili su se da svaka obitelj pozove svojih 50-ak gostiju, a organizacijski poslovi obavljali su se prema dogovoru, pa su na kraju svi bili zadovoljni jer je sve prošlo lijepo i veselo

Prvobitna ideja bila je, po priči Ljiljane Fišer, da se održi zajedničko vjenčanje mlađih sinova Slavena i Alena, koji su najavili da odmah nakon vjenčanja odlaze potražiti bolji život u Kanadi, poput brojnih vršnjaka s područja Valpovštine. Kada je to čuo najstariji Bojan, inače magistar elektrotehnike koji se zbog posla preselio sa zaručnicom Ivanom u Svetu Nedjelju i koji je vjenčanje planirao sljedeće godine, odlučio je pridružiti se braći i s njima podijeliti ovaj veliki dan.