SRPSKI PREMIJER DAČIĆ:

'Trebam li postati gay da bi to bilo proeuropski?'

24.09.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Srpski premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić poručio je u utorak da još nije poznato hoće li se beogradski Gay pride, tzv. Parada ponosa, održati u subotu 28. rujna. U svakom slučaju, rekao je, na toj i takvoj manifestaciji on neće sudjelovati

'Znam da je ustavno pravo da se izražava svoju različitost, ali moje je pravo da ne idem na to. Ne treba ulaziti u drugu krajnost i dodvoravati se svima njima. Zašto bismo se dodvoravali? Trebam li postati gay da bi to bilo proeuropski?' rekao je Dačić Televiziji B92 odgovarajući na pitanje hoće li sudjelovati na Paradi ponosa.

'Točno je da bi za zemlju bilo dobro, zato što to traži EU. Nemoj da ispadne da ne traže. Traže! I čak hoće neki ministri doći. Znači, s jedne strane važno je da to prođe, da se održi. Bilo bi dobro za zemlju, jer bismo time sigurno dobili datum za početak pregovora. S druge strane, još veća šteta bi nastala ako bi se to održalo, a bile bi scene nasilja i sve ostalo, onakve kakve su bile prije nekoliko godina', naveo je Dačić zaključujući da je na vladi velika odgovornost da donese odluku koja 'nije za ili protiv Parade, već za ili protiv sigurnosti u gradu'.