JOSIPOVIĆ O REFORMAMA

'Treba uskladiti obrazovanje sa tržištem rada'

16.11.2013 u 13:03

Bionic
Reading

Jedna od važnih reformi je usklađivanje tržišta rada i obrazovnog sustava, rekao je danas hrvatski predsjednik Ivo Josipović za obilaska 18. smotre Sveučilišta u Zagrebu koja se odžava u Boćarskom domu

Usklađivanje tržišta rada i obrazovnog sustava vrlo je važna i za prvostupnike, trebalo bi se više usmjeriti na tehničke i prirodne studije, ali i jačanje humanističkih, i naravno jačati kvalitetu, rekao je predsjednik Josipović odgovarajući na novinarsko pitanje o sve većem broju mladih koji žele studirati i ulagati u sebe, a sve manjem broju radnih mjesta koja se za njih otvaraju.

Na novinarsko pitanje da li će se njegovo Gospodarsko vijeće uključiti u izradu te reforme, predsjednik Josipović je odgovorio da je Gospodarsko vijeće savjetodavno tijelo koje daje preporuke i iznosi ideje, a na Vladi je da o tome odlučuje.

Predsjednik Josipović Smotru je obišao s predstavnicima zagrebačkog Sveučilišta na čelu s rektorom Aleksom Bjelišem.

Od 14. studenoga do danas, koliko Smotra traje, sve sastavnice zagrebačkog Sveučilišta - fakulteti i akademije predstavljaju svoje programe pod geslom 'Karijera bez granica'.

Organizatori očekuju da će Smotru posjetiti više od 25 tisuća posjetitelja za koje je ulaz bezplatan.

Na njoj se predstavlja više od 110 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Danske i Njemačke.