ZAGREB JE NAŠ! I ZA GRAD

Traži se produljenje roka za prijavu štete od poplava: 'Ovo nije dovoljno ni da se obavijesti građane'

29.07.2020 u 20:22

Bionic
Reading

Zagreb je naš! i Za grad zatražili su u srijedu od zagrebačke gradske uprave i Ureda za mjesnu samoupravu da produlje rok za prijavu štete od poplava na mjesec dana kako bi se svi građani u potrebi stigli prijaviti.

"Zbog još jedne u nizu kaotičnih situacija koje je proizvela gradska uprava, vijećnici i vijećnice u mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti traže od gradonačelnika i Ureda za mjesnu samoupravu da se rok za prijavu štete od poplava produlji na minimalno mjesec dana jer je u 48 sati nemoguće obavijestiti sve građane u potrebi", izvijestili su u priopćenju.

Naime, iz Ureda za mjesnu samoupravu u utorak je poslan dopis s nalogom svim vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima da se radi svih aktivnosti vezanih uz utvrđivanje razmjera nastalih šteta/posljedica nakon nevremena praćenog obilnom kišom koje je pogodilo Zagreb 24. srpnja žurno, a najkasnije do četvrtka, 30. srpnja u podne dostavi popis oštećenih objekata.

"Dakle, dan je rok kraći od 48 sati, što nije dovoljno ni da se obavijesti građane, a kamoli da se skupe potrebni podatci", istaknule su političke stranke Zagreb je naš! i Za grad te napomenule da predsjednici i predsjednice vijeća i odbora uglavnom nisu proslijedili taj poziv članovima.

Iz gradske uprave priopćili su u srijedu da fizičke i pravne osobe kojima je prošlog vikenda u Zagrebu zbog nevremena i obilne kiše oštećena imovina štetu mogu prijaviti do četvrtka, 30. srpnja u podne i da će se rok za prijavu produžiti ako bude potrebno.

Izvijestili su i da štetu građani mogu prijaviti mjerodavnome vijeću gradske četvrti, vijeću mjesnog odbora ili Gradskom uredu za mjesnu samoupravu elektroničkom poštom na adresi mjesna-samouprava@zagreb.hr.

  • +4
Zagreb: Milan Bandić obišao je sanaciju Miramarske ulice nakon jučerašnje poplave Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

U prijavi je potrebno navesti osnovne podatke (ime, prezime, adresa) i dostaviti fotografije štete ako one postoje.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, preporučuje se prijava elektroničkom poštom, a ako je potrebno, može se kontaktirati i telefonski ili doći osobno u prostorije vijeća gradskih četvrti, mjesnih odbora ili ureda za mjesnu samoupravu.

Svi kontakti mogu se pronaći na službenim stranicama Grada Zagreba.