ubijena još jedna osoba

Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo djevojčice Vanje nestale u Skopju

03.12.2023 u 21:59

Bionic
Reading

Pronađeno je tijelo četrnaestogodišnje djevojčice Vanje Đorčevske, nestale 27. studenoga na putu do škole u Skopju u Sjevernoj Makedoniji

Prema navodima MUP-a, kako prenosi MRT, djevojčica je ubijena istoga dana kada je nestala. U blizini tijela djevojčice pronađena još jedna ubijena osoba u dobi od oko 70 godina, čiji je nestanak prijavljen tri dana prije nestanka djevojčice.

MRT podsjeća kako je u vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je u inozemstvu, a jedna se osoba nalazi u policijskoj postaji.

'Prethodno je u svezi s kaznenim djelima pronađeno zapaljeno vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja dostavljeni su materijalni dokazi za umiješanost osoba, za što će nakon kompletnog dokumentiranja predmeta biti podnesene odgovarajuće kaznene prijave, u koordinaciji s državnim odvjetnikom. Iz provedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubojstva počinile iste osobe, čiji je motiv 'koristoljublje'. Također, iz provedenih operativnih mjera utvrđeno je da je maloljetna V.G. je odvedena vozilom ispred ulaza u kuću, a iz dostavljenih informacija s ispitivanja utvrđeno je da je ubijena istog dana (27.11.2023.) oko 10:00 sati', stoji u policijskom priopćenju.

Odmah po primitku dojava za nestalim osobama, poduzete su mjere i aktivnosti na njihovom pronalasku, poručuju iz policije. 'Izvršeni su pretresi domova i drugih prostorija na području Policijske uprave Skopje, Policijske uprave Veles i Policijske uprave Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računala, vozila i dr., obavljeni su brojni razgovori s obiteljima, poznanicima, prijateljima i osobe koje bi mogle imati bilo kakvu informaciju, a u istražne radnje svakodnevno je uključeno više stotina policijskih službenika koji su radili isključivo na ovim predmetima', priopćeno je iz Tužiteljstva.

'Ujedno,kako bi spriječili nagađanja i dezinformacije prema kojima ovaj slučaj ima nacionalnu pozadinu, obavještavamo vas da su svi osumnjičeni makedonske nacionalnosti', priopćeno je iz Tužiteljstva.

Podsjetimo, djevojčica je nestala 27. studenog na putu u školu u skopskom naselju Debar malo. Makedonska policija formirala je posebni stožer za potragu, u koju se uključio i Interpol, a pomoći su pokušale i nevladine organizacije od Hrvatske do Grčke.