UBOJSTVO HRVOJA TURIBAKA

Trag nije ostavio ubojica, nego liječnik Hitne!

25.07.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Krvavi trag s nečije papuče, za koji se pretpostavljalo da pripada ubojici, ustvari je ostavio član Hitne pomoći, otkriva Jutarnji list

Veliki propust utvrđen je u istrazi ubojstva 24-godišnjeg Hrvoja Turibaka, studenta građevine koji je u stanu u zagrebačkom naselju Špansko prije 20-ak dana usmrćen nožem, piše Jutarnji list

'Sve je više-manje u redu i posjedujemo velik broj podataka. Naravno, bilo je i nečega što možemo objektivno nazvati propustom, no to se ne tiče kvalitete policijskog dijela posla', kazao je forenzičar Vojin Maštruko.

Naime, krvavi trag s nečije papuče, za koji se pretpostavljalo da pripada ubojici, ustvari je ostavio član Hitne pomoći.

Na snimci koju je ekipa za očevid napravila prije iznošenja tijela spomenuti se trag ne vidi, ali je primjetan nakon intervencije Hitne.

Njegov posao je bio utvrditi daje li žrtva znakove života, stoga je, sasvim razumljivo, ugazio u lokvu krvi pored tijela Turibaka.

Inače, gotova je priprema za izradu trodimenzionalne animirane rekonstrukcije ubojstva Hrvoja Turibaka. Računalnu rekonstrukciju radi već spomenuti forenzičar Maštruko, a alati su mu računalni softveri.