TKO MALTRETIRA PODREĐENE

Torijevci traže istragu navoda o Brownovu 'bullyingu'

22.02.2010 u 17:17

Bionic
Reading

Britanska konzervativna stranka zatražila je u ponedjeljak istragu navoda da je premijer Gordon Brown zastrašivao osoblje svog ureda, a takve su optužbe dobile publicitet s približavanjem parlamentarnih izbora u lipnju

Brown je odbacio kao neutemeljene i zlobne navode da je na svoje osoblje vikao pa čak i prijetio tjelesnim napadima, o čemu je u nedjelju pisao britanski tisak.

Tisak je prenio izvatke iz knjige političkog novinara, a navodi o zastrašivanju ciljaju karakter premijera Browna kako bi se dovela u pitanje njegova uloga vođe.

Objede su se poklopile s novom popularnošću laburista, koji su uspjeli na samo šest posto smanjiti zaostajanje za konzervativcima prije izbora u lipnju.

David Cameron, predsjednik torijevaca, koji se nadaju pobijediti na izborima nakon 1997, otkako vladaju laburisti, rekao je da su 'to ozbiljna pitanja' te da očekuje temeljitu istragu.

Civilne udruge razočarane su, jer premijer nije reagirao obećanjem istrage, 'a tomu su se smo nadali', rekla je Christine Pratt iz udruge Nacionalni telefon za bullying.

Međutim, ministar gospodarstva Peter Mandelson, rekao je da je premijer žrtva političke kampanje i odbacio pozive za istragom, jer vlada ima trenutačno 'pametnijih stvari' nego istraživati kojekakve glasine.