HRVATSKA KUHA

Toplinski val ne popušta, osvježenje u srijedu

11.07.2016 u 10:04

Bionic
Reading

U utorak će posvuda biti pretežno sunčano ili vedro. I dalje vrlo vruće i sparno. U drugom dijelu dana nešto više oblaka, a u zapadnim područjima postojat će mala vjerojatnost za poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 16 do 21, a na Jadranu od 23 do 28°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 32 do 37, u gorju koji stupanj niža, a na Jadranu od 30 do 34°C

U srijedu na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti postupno više oblaka i nestabilnije. Mjestimice su mogući i pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i izraženiji. U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano uz malu naoblaku ili vedro. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo. Tijekom dana će na sjevernom Jadranu jugo okrenuti na umjeren i jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 17 do 22, a na Jadranu od 24 do 29°C. Najviša dnevna temperatura od 29 do 34, u Slavoniji i u zaleđu Dalmaciju do 36 °C.

U četvrtak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno uz povremenu kišu, ili mjestimično pljuskove s grmljavinom koji ponegdje mogu biti i izraženiji. U Dalmaciji povoljnije uz povremena sunčana razdoblja, ali ja moguć i poneki lokalni pljusak ili neverin. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji i dalje slab vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 16, a na Jadranu od 21 na sjeveru do 27°C na jugu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 16 do 21, a na Jadranu od 24 na sjeveru do 30°C na jugu.

U petak u unutrašnjosti i dalje promjenjivo uz mjestimičnu kišu, prijepodne i pljuskove. Na Jadranu djelomice do pretežno sunčano, ali ne potpuno stabilno pa će ponegdje uz jači razvoj oblaka biti moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhat umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura. Prema kraju dana vjetar će posvuda slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 19 do 23, a na Jadranu od 25 do 30°C.

Tijekom subote se očekuje stabilizacija, pa će od nedjelje posvuda ponovo biti sunčano i suho, u unutrašnjosti i toplije.