neslužbeni izvori

Tony Cetinski i Lana Kos pod istragom zbog covid potvrda

30.09.2022 u 09:57

Bionic
Reading

U aferi s 232 lažne covid potvrde našli su se Tony Cetinski, operna diva Lana Kos i vlasnik kluba Urnebes, piše u petak Jutarnji list, pozivajući se na neslužbene izvore

Zbog sumnji da su trgovali covid-potvrdama, Uskok je otvorio istragu protiv ukupno 243 osobe, predvođene Petrom Rumihom (32), bivšom medicinskom sestrom u Domu zdravlja Zagreb - Zapad.

Među osumnjičenima za sređivanje potvrda su i pjevač Tony Cetinski, poznat po svojim antivakserskim stavovima, poznata hrvatska sopranistica Lana Kos, vlasnik narodnjačkoga kluba Urnebes Tomislav Kolarić te mnoge druge javnosti nepoznate osobe.

Policija i Uskok su, naime, kao organizatore grupe koja je sređivala potvrde osumnjičili ukupno 12 osoba - Petru Rumihu koja je kao medicinska sestra imala pristup CEZIH-u, informatičkoj bazi podataka osoba cijepljenih od covida-19, te 11 posrednika koji su pronalazili zainteresirane osobe te od njih uzimali novac i podatke, a Rumiha bi potom za novčanu naknadu u CEZIH upisivala da su te osobe cijepljene u Domu zdravlja Zagreb - Zapad, omogućavajući im tako da dođu do covid-propusnica premda nisu bili cijepljeni.

Od ovih 12 osoba policija je u dogovoru s Uskokom uhitila njih 11, dok je uhićenje jedini izbjegao Kolarić koji se nalazi na službenom putu u inozemstvu. Ostale 231 osobe protiv kojih je Uskokova istraga otvorena korisnici su tih potvrda, a njih Uskok sve tereti za davanje mita.

- Nemam komentara - rekao je Tony Cetinski čije se ime, kako je objavio Jutarnji list, navodno nalazi na popisu osoba kojima je bivša medicinska sestra iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad sredila lažne covid-potvrde.

Popularni pjevač, navodi dnevnik, nije previše zabrinut zato što se u novinama spominje među dvjestotinjak ljudi koji su preko posrednika došli do lažnih covid-potvrda. Glazbenik koji se tijekom pandemije protivio cijepljenju protiv korone sada medijima preporučuje da bi bolje bilo da se više koncentriraju na važnija zbivanja za naše društvo.

Cetinski je, sumnjaju istražitelji, do Rumihe došao preko vlasnika Urnebesa, Kolarića, te mu je dao neutvrđeni iznos novca kao naknadu za ishođenje potvrde, a od čega je Kolarić za upisivanje Cetinskoga u CEZIH Rumihi proslijedio 100 eura, piše novinar Jutarnjeg lista Marin Dešković.