bandić loše stoji

Tomašević vjeruje da je budući zagrebački gradonačelnik: Do sada je bio pas Rudi, a moj se pas zove Boško

03.02.2021 u 23:41

Bionic
Reading

U RTL Direktu o utrci za gradonačelnika Zagreba govorio je saborski zastupnik zeleno-lijevog bloka Tomislav Tomašević

Na pitanje je li ga iznenadila odluka Damira Vanđelića da ipak ne bude HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, Tomašević je odgovorio da je šteta "zbog fotki s potkošuljom i lopatom" koje smo za vikend vidjeli u njegovim velikim intervjuima u dnevnim listovima.

"Nisam se bavio s drugim kandidatima jer imam jasnu viziju i jasan cilj. Sve ovo drugo su neke distrakcije sa strane. No, s obzirom na sve naslovnice ovih dana, očito ga je HDZ pripremao kao kandidata, ali je negdje puklo. Mislim da puklo na tome što se HDZ ne želi razvesti od Milana Bandića i očito Vanđelić na to nije pristao", kazao je Tomašević za RTL.

Istaknuo je da su mnogi naivno mislili da nakon parlamentarnih izbora, otkad više Plenković ne ovisi o Bandićevim žetončićima u Saboru, da će ta suradnja puknuti, ali ona je interesna i puno dublja jer su na vlasti u gradu već pet godina i to ide dalje.

Objasnio je da je koalicija s Radničkom frontom prekinuta jer niju bilo dobre suradnje. ''Ja sam i dalje zeleno-lijevo, anarhist nisam, ali panker u duši jesam", kazao je Tomašević.

Rekao je i da Milan Bandić obilazi teren kao i on, ali i da vidi da se Bandiću "to baš ne hvata". "Vidim reakcije građana kada odem u Sesvete, Gornju i Donju Dubravu pa mi kažu - bio je Bandić i nije baš bilo ljudi. I dosta su kritični čak i njegovi vijećnici prema njemu. A reakcije koje vidim kod ljudi u tim kvartovima su jako pozitivne i to me puni optimizmom", rekao je Tomašević.

Dodao je da je još prije godinu dana rekao da je došao kraj Milana Bandića te dodaje da se to vidjelo i na parlamentanim izborima. 'U anketama loše stoji. Vidim na terenu da loše stoji', kazao je Tomašević.

Na direktno pitanje je li on budući zagrebački gradonačelnik, je li uvjeren u to, Tomašević je kazao da vjeruje da je.

'Ali na kraju će to birači reći, ja sam rekao da institucije neće riješiti problem Milana Bandića. Građani su ga doveli i građani će ga maknuti s vlasti', poručio je Tomašević.

Na kraju je otkrio i detalj i svoga osobnog života.

"Do sada je bio pas Rudi, a moj je pas Boško", kazao je Tomašević izrazivši nadu da će Boško biti budući prvi pas Grada Zagreba.