završno obraćanje

Tomašević: U nedjelju je potrebno reći glasno 'ne' kampanji huškanja, mržnje i straha koju je vodio protukandidat

28.05.2021 u 09:41

Bionic
Reading

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević održao je ispred zgrade zagrebačke gradske uprave u petak završnu konferenciju za medije prije izborne šutnje

'Borimo se za zeleniji Zagreb, učinkovitiji Zagreb i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo sve građane da izađu na izbore. Vjerujemo da ćemo pobijediti i svakome ćemo nakon ovih izbora moći gledati u oči. Obećali smo pozitivnu kampanju, a mi ispunjavamo svoja obećanja', rekao je Tomašević, prenosi N1.

Istaknuo je da je nedjelju potrebno reći glasno 'ne' kampanji koju je vodio protukandidat Miroslav Škoro, kampanji huškanja, mržnje, straha, dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira političke suparnike.

'Pozivamo građane da glasaju za budućnost, a ne za prošlost, i da glasaju za prave promjene', rekao je Tomašević.

Opet upitan o financiranju i plaći koju je primao u udrugama, kazao je da je u Zelenoj akciji imao 6700 kuna plaće, a u Institutu za političku ekologiju iznosila je 9000 kuna neto.

'Ove laži da je ta plaća bila 25 tisuća kuna bruto nije krivo čitanje imovinske kartice, nego laži i obmanjivanje javnosti', rekao je Tomašević.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović

Kandidat za gradonačelnika Zagreba, vezano uz milijardu kuna koje je spominjao njegov protukandidat, pozvao je sve institucije, DORH, ali i Sherlocka Holmesa, Poirota i grupu TNT, da ako netko ima ikakav dokaz, neka ga pokaže.

'Ovakva kampanja još nije viđena. Vjerujem da će građani Zagreba reći glasno 'ne' ovakvoj kampanji. Ovo nije smiješno, ovo je tragikomično i ovakvoj kampanji treba reći 'ne'', kazao je Tomašević, dodavši da je hrvatska politika dosegnula novo dno.

  • +12
Tomislav Tomašević predstavio program za obnovu Zagreba nakon potresa Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Tomašević je kazao da birače pokušavaju motivirati da izađu na izbore optimizmom i nadom.

'Neki kandidati odlučili su mobilizirati svoje birače pozivajući se na prošlost. Vidjet ćemo kome će uspjeti', rekao je Tomašević, istaknuvši da je svaki glas u nedjelju bitan jer pokazuje da ovakva kampanja huškanja ne može proći, ali im i daje legitimitet za promjene.