oglasio se nakon prozivki

Tomašević odgovorio premijeru: Nitko od nas ne plače, policijsku zaštitu nisam tražio niti sam je dobio

27.05.2021 u 10:45

Bionic
Reading

Predstavnici platforme Možemo! održali su press konferenciju na kojoj su predstavili program za obnovu Zagreba nakon potresa. Pritom je Tomislav Tomašević odgovarao i na pitanja novinara

Nakon što se jučer postavilo pitanje je li Tomislav Tomašević dobio policijsku zaštitu on je danas poručio da ju nije dobio, no da je policija pojačala svoju aktivnost na nekim od njihovih manjih okupljanja, prenosi Jutarnji list.

Reagirao je i na izjavu premijera Andreja Plenkovića da 'ljevica plače', a da nitko nije reagirao kad se napadalo HDZ-ovce.

'Mogu samo reći da nitko od nas ne plače. Nisam tražio policijsku zaštitu niti sam je dobio. Nemam 24 sata policijsku zaštitu. Nema nigdje policije tu u civilu, a kamoli u službenim vozilima. Smatram da je ova kampanja bez presedana što se tiče razine huškanja i govora mržnje, a što se tiče dezinformiranja, o čemu ste vidjeli informacije da postoji direktna veza između Škore i oglasa koji se šire društvenim mrežama. Takvoj kampanji trebalo bi reći 'ne', bez obzira o kome se radi, kandidatu centra, desnice ili ljevice. Ne bih volio da nijedan kandidat ima takav tretman. O svim pravnim postupcima razgovarat ćemo nakon izbora. Činjenica je da imamo velik broj kleveta na moj račun, bliže obitelji, suradnika, ali se bavimo kampanjom. Svaki dan imamo temu, komuniciramo s građanima, idemo po kvartovima, organiziramo šetnje, izložbe, radionice', rekao je Tomašević.

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Podsjetimo, Plenković je jučer komentirao komunikaciju u kampanji. 'Ljevica se zgraža zbog huškanja Škore, a Škoro kao neki naivni pajac upada u mrežu svih aktera koji će ga pregaziti kao plitak potok za koji dan. Kada huškanje dolazi od Škore prema meni ili HDZ-u, onda to za ljevicu ne postoji. Imate ljevicu koja sada plače, a inače šuti, imate Škoru koji sad nekom drugom govori ono što inače govori i sad smo svi začuđeni. Važno je da svi progledaju', kazao je Plenković.

  • +12
Tomislav Tomašević predstavio program za obnovu Zagreba nakon potresa Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL