prisiljen na promjenu

Tomašević: HDZ je Bandiću javio da neće glasati za uvrštavanje GUP-a u dnevni red Skupštine

04.12.2019 u 16:32

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević ustvrdio je u srijedu da je gradonačelnik Milan Bandić bio primoran povući prijedlog izmjena GUP-a sa skupštinske sjednice 9. prosinca jer mu je očito HDZ javio da ipak neće glasati za uvrštavanje GUP-a u dnevni red

"Nakon što je cijela oporba dva tjedna radila pritisak tražeći da GUP ne ide po hitnom postupku na sljedeću sjednicu Gradske skupštine, zakazanu za 9. prosinca, jučer smo na Odboru za kontrolu odbili GUP, a sad ga je gradonačelnik povukao iz procedure za hitni postupak. Očito je HDZ javio Bandiću da ipak neće 9. prosinca glasati da se GUP uvrsti na dnevni red pa je Bandić bio primoran povući ga iz procedure", rekao je Tomašević.

Unatoč Bandićevoj najavi da će GUP biti usvojen početkom prosinca, to se neće dogoditi. GUP mora ići u redovnu proceduru na neku sljedeću sjednicu Gradske skupštine. "Borba se nastavlja", poručio je Tomašević.

Bandić je u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare izjavio da prebacivanjem rasprave o GUP-na posebnu sjednicu Gradske skupštine, zakazanu za 6. veljače, želi izbiti i posljednji adut onima koji ga prozivaju da namjerava taj dokument usvojiti na brzinu.

Iako se GUP po hitnom postupku trebao naći na sjednici u ponedjeljak, 9. prosinca, na čijem dnevnom redu su i rebalans proračuna za 2019. i novi proračun, Bandić je rekao kako je "u njegovoj glavi i glavama suradnika sazrela odluka da se GUP, kao jedina točka, uvrsti na posebnu sjednicu".

"Ako smo čekali tri - četiri godine onda možemo čekati još mjesec i pol dana", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.