bitan dan za gimnastiku

Tomašević: Grad za 4,5 milijuna eura kupio gimnastičku dvoranu Lučko

04.03.2024 u 15:37

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je predstavio novu gimnastičku dvoranu u Sportskom centru Lučko koju je za oko 4,5 milijuna eura kupio Grad, poručivši da je to bitan dan za zagrebačku, ali i hrvatsku gimnastiku

"Nakon dvorane Doma Hrvatskog sokola, nakon 150 godina službeno Grad Zagreb dobiva drugu gimnastičku dvoranu opremljenu po najvišim standardima", istaknuo je Tomašević na konferenciji za novinare.

Kupovinom dvorane, kaže gradonačelnik našlo se trajno rješenje za nekoliko tisuća gimnastičara iz Zagreba ali i dobar dio gimnastičara iz cijele Hrvatske.

Gimnastička dvorana Lučko bila je u privatnom vlasništvu, a Grad Zagreb je od 2018. dvoranu uzeo u zakup koji je u pet godina platio gotovo dva milijuna eura.

"Za 4,5 milijuna eura koje smo osigurali u gradskom proračunu je sad to riješeno ad acta" poručio je Tomašević, zaključivši da više nema zakupa..

Podsjetio je da je 29. veljače Gradska skupština potvrdila prijedlog Gradske uprave da Grad kupi tu dvoranu u čiju su opremu uložili 300.000 eura.

Najtrofejniji hrvatski gimnastičar Tin Srbić zahvalio je gradonačelniku i gradskoj vlasti što su prepoznali potrebu da Zagreb ima pravu gimnastičku dvoranu.

Gradonačelnik je rekao i da ima još puno posla oko sportske infrastrukture jer "gotovo da se ništa nije napravilo od Univerzijade", izuzev dva bazena.

Dom sportova je u katastrofalnom stanju i ove godine ide njegova obnova, kao i hipodroma i stadiona u Kranjčevićevoj, a za Maksimirski stadion kaže da ne mora ni govoriti. U lošem stanju su i Cibona i Šalata.

Istaknuo je će, primjerice odmuljivanje Jaruna najvjerojatnije koštati preko 15 milijuna eura jer se to nije radilo od Univerzijade.

"Velikim koracima idemo naprijed da to sve kompenziramo, nadoknadimo sva ta desetljeća neulaganja jer sportaši ostvaruju puno veće rezultate nego što su do sada imali sportsku infrastrukturu i uvjete za treninge", poručio je Tomašević.

Za radove na Jadranskom mostu, Tomašević je rekao da je riječ o završnoj fazi i bit će završeni do kraja godine. Dodao je da ni u jednom trenutku nisu zatvarali most kojim promet i i dalje odvija.

Bivša Gradske uprava je u održavanje mostova, kaže gradonačelnik uložila samo osam milijuna eura, a oni su dosad već uložili 26 milijuna eura i namjeravaju nastaviti tim tempom jer im je ključno da mostovi mogu izdržati i jače potrese.

Vjeruje da će prometne gužve smanjiti i ulaganje u automatsko upravljanje prometom na preko 100 semafora do kraja godine.

Novinarima je odgovorio i da ne vidi kao konkurenciju na sljedećim izborima stranku Plavi grad koju je sa suradnicima osnovao Ivica Lovrić, dugogodišnji bivši pročelnik i desna ruka pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.