zimski ugođaj

Tomašević presjekao, ovaj vikend žičarom besplatno na Sljeme

19.01.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Za sve posjetitelje Sljemena ovaj vikend, 20. i 21. siječnja, usluge žičare su besplatne, objavio je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

'S obzirom na snježni ugođaj, najavu sunčanog vremena i veliki broj posjetitelja koji se očekuju na Sljemenu ovaj vikend, odlučio sam ovu subotu i nedjelju omogućiti svim posjetiteljima besplatan prijevoz žičarom', rekao je gradonačelnik Tomašević, poručuju iz Grada Zagreba.

Građane pozivaju da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, građani su pozvani da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru.

'Napominjemo i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji, te je Grad Zagreb u postupku pripreme za novu 4-sjednu sjedežnicu.', poručuju iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba.

Napominju kako je uz zimske uvjete u Zagrebu, stupanj pripravnosti Zimske službe u četvrtak navečer podignut, a od ranog jutra svih 240 ekipa s vozilima čisti snijeg na 2.644 kilometara prometnica u Zagrebu.

'Sve tramvajske linije cijeli su dan prometovale uobičajeno, a od 147 autobusnih linija desetak uglavnom brdskih linija koje su bile prekinute su u postupku normalizacije, te se ona očekuje u najskorijem roku. Sljemenska cesta koja je bila zatvorena na par sati, ponovno je otvorena za promet.', poručuju iz Grada.