planirani datum

Tomašević: Ako ne zaživi, novi sustav naplate otpada odgađamo za mjesec, dva

31.05.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak odgodu uvođenja novog sustava naplate komunalnog otpada, ako zbog nekih javnih nabava koje su u tijeku, model ne bude spreman do planiranog datuma - 1. srpnja

“Napravili smo već puno koraka da to i zaživi 1. srpnja. Ako i zbog nekih javnih nabava neće, onda ćemo to odgoditi za mjesec, dva”, rekao je Tomašević u utorak.

Poručio je kako je gradska vlast postavila ambiciozni cilj da u svega četiri mjeseca, do 1. srpnja, uvede pravedan sustav naplate komunalnog otpada prema količini miješanog komunalnog otpada, iako se zna da javne nabave traju, u najboljem slučaju, tri mjeseca.

Odgovarajući na pitanja novinarima na dodjeli priznanja Grada Zagreba u Staroj gradskoj vijećnici, osvnuo se na godinu dana svog mandata i probleme s otpadom. Smatra da stvari treba gledati u odnosu na stanje koje je bilo kada je preuzeo vlast.

“Nije Zagreb bez veze proglašen kantogradom, jer ima stotinu tisuća spremnika na javnim površinama, po tome je valjda rekorder u ovom dijelu Europe, a onda ti spremnici na javnim površinama često postanu ilegalna odlagališta otpada”, istaknuo je Tomašević.

Podsjetio je da je u protekloj godini, unatoč svim pritiscima, posao oporabe glomaznog otpada stavio pod okrilje komunalne tvrtke, kako je i obećao.

Poručio je kako je ovo bila godina financijske stabilizacije, ali i da je gradska vlast radila na “temeljima za promjene koje će građani osjetiti”.