dobri projekti

Tomašević s Tigrovima: Uspjeli smo zadržati razinu financiranja programa za branitelje

30.05.2022 u 16:55

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak je u Rakitju posjetio ustanovu za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima gardijske brigade Tigrovi, istaknuvši da je Grad, unatoč poteškoćama, uspio zadržati razinu financiranja programa za branitelje

Tomašević je ustanovu u Rakitju obišao u povodu obilježavanja Dana državnosti RH i Dana branitelja Grada Zagreba, istaknuvši da bi se razina financiranja braniteljskih projekata u Gradu Zagrebu mogla i povećati u budućnosti kada Grad izađe iz naslijeđenih financijskih teškoća.

"Zagreb je prvi hrvatski grad koji je uveo spomen-dan braniteljima svoga grada, od 2007. taj dan se obilježava uoči Dana grada, 31. svibnja", rekao je Tomašević.

Poručio je da će se nastojati zadržati sve dobre projekte za branitelje, ali isto tako ih i unaprijediti, posebno kada je riječ o rehabilitaciji i programima socijalizacije.

"Ova ustanova za cjelokupnu skrb ima različite bitne elemente, koji nisu samo u zdravstvenoj ili socijalnoj sferi. Upravo je to put i za ustanove u drugim dijelovima Hrvatske kako braniteljsko-veteransku populaciju integrirati u društvo i skrbiti se za nju", istaknuo je gradonačelnik.

U Spomen domu Tigrova u Rakitju okupili su se i predstavnici udruga branitelja, ali i obitelji poginulih i nestalih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, predstavnici različitih udruga koje su proistekle iz Domovinskog rata kako bi se još jednom prisjetili žrtve i doprinosa branitelja u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

"Objekt danas koristimo za okupljanje svih onih koji dolaze ovdje, to je skoro 12.000 Tigrova i članova njihovih obitelji, ali i drugih veterana Domovinskoga rata. Mi smo otvoren objekt kojega koriste prvenstveno sudionici Domovinskog rata i njihove obitelji", rekao je Josip Lucić, predsjednik Upravnog vijeća Ustanove za sveobuhvatnu skrb Tigrovi.

Tomašević je jutros predvodio gradsko izaslanstvo koje je povodom Dana državnosti i Dana branitelja Grada Zagreba položilo vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju kod Središnjeg križa u glavnoj aleji, na Spomen obilježju „Glas hrvatske žrtve“ – Zid boli, na Središnjem križu u Aleji hrvatskih branitelja te na Krematoriju.