plenkovićevo kadroviranje

Tolušić i Horvat danas čekaju potvdu dvaju važnih saborskih odbora

23.05.2018 u 07:34

Bionic
Reading

Odbor za gospodarstvo i Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav danas bi trebali saslušati kandidate za novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva

U Hrvatskom saboru bi se danas u 13 sati trebala održati zajednička sjednica Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav na kojoj će biti saslušani kandidati za novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva nakon što je s tih dužnosti, zbog afere Hotmail, morala otići Martina Dalić.

Kandidati za te dužnosti su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te Darko Horvat, HDZ-ov zastupnik i ministar poduzetništva i obrta u Vladi Tihomira Oreškovića. Tolušić i Horvat u utorak su dobili potporu koalicijskih partnera HDZ-a, a nakon što je u ponedjeljak predsjedništvu HDZ-a.

Ako Odbor za gospodarstvo i Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav amenuju Horvata i Tolušića, njihov izbor mora biti izglasan u petak u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor (HSLS) objasnio je da je dogovorena sjednica dvaju odbora jer se na jednom potvrđuje potpredsjednika Vlade a na drugom ministra gospodarstva.

  • +16
Darko Horvat, kandidat za ministra gospodarstva Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL