FEŠTA NA VISOKOJ NOZI

Todorić večeras slavi u Kulmerovim dvorima

27.06.2014 u 14:41

Bionic
Reading

Nakon što je danas stiglo i službeno priopćenje iz koncerna Agrokor kojim se potvrđuje dovršetak kupnje slovenskog trgovačkog lanca Mercator, u Kulmerovim dvorima u poslijepodnevnim satima teku pripreme za veliku feštu koja će se održati večeras

Kao što je to napravio još lani u lipnju prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora za Mercator, vlasnik Agrokora Ivica Todorić u svojoj rezidenciji slavi još jednom. Za očekivati je da na proslavi povodom okončanja posla desetljeća koji je bio zahtjevan, kompleksan i krajnje neizvjestan, najveći hrvatski biznismen sigurno neće štedjeti. U rezidenciji Kulmer se uz članove uže i šire obitelji Todorić očekuju prijatelji, ali i najvažniji poslovni suradnici u koncernu i izvan njega, čime bi se broj sudionika zabave mogao popeti na više stotina ljudi.

Inače, prodavateljima većinskog paketa Mercatora (53 posto) danas je nešto prije podne na račune u Sloveniji sjelo Agrokorovih oko 172 milijuna eura, dok se u sam Mercator treba sliti oko 225 milijuna eura (za pokrivanje dijela duga i dobavljače). Oko 150 milijuna Agrokor je osigurao za preostale dioničare Mercatora u ponudi za preuzimanje koja će uslijediti za nekoliko tjedana. Ukupna vrijednost Agrokorovog posla preuzimanja Mercatora je 544 milijuna eura.