DRAMATIČNO OBRAĆANJE MEDIJIMA

[VIDEO] Pupovac objavio poruke koje mu je Milanović poslao pa suznih očiju zavapio pred kamerama: Prijetio je meni i Kajtaziju! Žao mi je što trošim emocije na čovjeka koji emocija nema

27.03.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac u subotu je održao konferenciju za novinare u Arhivu Srba u Zagrebu, na kojoj je podijelio je s javnošću poruke koje mu je Milanović navodno poslao putem WhatsAppa, a u kojima ga, između ostalog, naziva 'bijednikom' te ustvrdio da će 'srpski narod u Hrvatskoj procvasti kad se otarasi njega i njegovih lopova'

Pupovac je desetak minuta prije presice na Facebooku objavio WhatsApp prepisku s Milanovićem, uz komentar: 'Jučer je Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kazao da sam "prljav". Malo je dana u ovih 30 i više godina mojeg javnog djelovanja u kojima nisam primio pismo ili poruku u kojoj mi ekstremni desničari ili od njih zaluđeni ljudi šalju poruke da sam "prljav" ili "smrdljiv". Dobro sam naučio što to znači i još više pazio da nakon toga budem još pročišćeniji. Došli su dani mi zbog izraženog mišljenja kao saborskog zastupnika Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kaže da sam "prljav". Tom svojom izjavom on me je razriješio obaveze da ne objavljujem poruke koje mi je poslao nakon što sam iznio svoje viđenje postupka izbora predsjednika Vrhovnog sud i neophodne reforme pravosuđa'.

Jučer je Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kazao da sam "prljav". Malo je dana u ovih 30 i više godina ...

Objavljuje Milorad PupovacSubota, 27. ožujka 2021.

Obraćanje medijima započeo je citirajući članak ustava po kojemu saborski zastupnici imaju pravo na zaštitu od pritisaka kakav je Milanović izvršio na njega u petak.

'Predsjednik Republike prekršio je tu ustavnu obavezu u slučaju mene i zastupnika Kajtazija, služeći se prijetnjama s pozicije centra moći snažniji nego što je naš', rekao je Pupovac.

'Predsjednik Republike nazvao je zastupnika Kajtazija i pokušao utjecati na njega, a mene osumnjičio da sam svoje odluke donosio iz neke koristi. Ta vrsta presumpcije pritisak je na djelovanje saborskih zastupnika i ozbiljno kršenje Ustava', dodao je.

Optužbe da je Pupovac nazvao profesoricu Đurđević 'padobrankom' Pupovac odbacuje, nazivajući ih 'svjesnim formiranjem alternativne realnosti, tj. lažima'. 'Izrazito cijenim prof. Đurđević i branio sam je od svih napada. Ako je netko provukao kroz blato uglednu članicu akademske zajednice, onda je to Zoran Milanović kao predsjednik RH', upozorio je Pupovac.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'Umjesto da se dogovori s predsjednikom Vlade i Sabora, Zoran Milanović je krenuo s politikom nametanja i na taj način jednu časnu osobu pretvorio u predmet spora s onima kojima je trebao razgovarati, a ne se sukobljavati. Zašto predsjednik ne surađuje s onima kojima je stalo da se i na druge položaje u pravosuđu postave kvalitetni ljudi? To mi nije jasno. Ono što mi je jasno je da se reforma pravosuđa ne može provesti na ovaj način, a potrebna je. Umjesto toga, odabrao je jezik Hrvatskog lista ili tjednika - jezik prepun uvreda i difamacija, koji je takav da bi djecu nižeg uzrasta trebalo sklanjati od radija i televizije', dodao je.

  • +9
Konferencija za novinare Milorada Pupovca Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Pupovac je potom suznih očiju ustvrdio 'Banija je naša kuća, a on svoje kuće nema. Žao mi je što trošim emocije na čovjeka koji emocija nema'

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je prozvao premijera Andreja Plenkovića, predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića zbog vrijeđanja njegove kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda. Uzvratio im je uspoređujući ih s karakteristikama iz naslova filma "Ružni, prljavi, zli", pa je tako jednog nazvao ružnim, drugog prljavim, a trećega zlim.