EVIDENCIJE PUNE RUPA

Tko se pokušao ubiti, za državu je – mrtav

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kako se moglo dogoditi da se na popisu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti među 1.870 branitelja-samoubojica nađe čak 57 živih ljudi? Na osnovu čega ih se smjestilo u kategoriju samoubojica?

'Došlo je do greške u sravnjivanju evidencija', kaže policijski glasnogovornik Krunoslav Borovec, i dodaje jer se svih tih 57 branitelja, u pravilu, pokušalo ubiti. U evidencijama je, znači, zabilježen pokušaj samoubojstva, ali nije zabilježeno da je čovjek, na kraju, preživio. Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo branitelja formirat će zajedničku radnu skupinu koja će pročešljati postojeći popis i ustanoviti pravo stanje stvari u svakom pojedinom slučaju,' piše Novi list
 
Prema našim sugovornicima iz MUP-a i braniteljskog ministarstva, skandalozni popis branitelja koji su učinili suicid samo je odraz katastrofalnog stanja u različitim evidencijama kojima se barata u državnoj upravi: tako je prije nekoliko godina u novinama objavljena službena policijska lista o neriješenim ubojstvima, a među ubijenima bilo je i ime Borisa Gotovine, brata umirovljenog generala Ante Gotovine, na kojeg je pucano bez ozbiljnijih posljedica.

'Državna uprava neprestano nabavlja kompjutorsku opremu, ali nitko se ne bavi točnošću podataka u evidencijama koje su u tako kaotičnom stanju da se uopće i ne mogu nazvati bazama podataka', zaključuje naš izvor iz policijskog resora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi