VLADA IMENOVALA BARBARU DORIĆ

Tko je nova šefica Agencije za ugljikovodike i koliko je plaćamo?

05.06.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu današnje (166.) sjednice Vlade obznanjeno je da je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Barbara Dorić imenovana predsjednicom Uprave Agencije za ugljikovodike. Riječ je, naime, o novoosnovanom operativnom tijelu za realizaciju istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Republici Hrvatskoj

Mag. Barbara Dorić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beču i završila MBA studije Poslovne škole IEDC Bled u Sloveniji. Svoju poslovnu karijeru započela je u Dalmacijacementu gdje je radila na poslovima prodaje i operacija. Po završetku MBA studija, zaposlila se u američkoj konzultantskoj kući A. T. Kearney. Kao senior konzultant stekla je, stoji u njezinu životopisu, bogato iskustvo na projektima organizacije i transformacije s naglaskom na restrukturiranje i optimizaciju troškova u različitim industrijama u Jugoistočnoj Europi. Donedavno je vodila energetske projekte u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI), a ujedno je i predavačica na visokoj poslovnoj školi Libertas.

Svojedobno su novinari Slobodne Dalmacije pitali ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka što je privremenu ravnateljicu Agencije Barbaru Dorić kvalificiralo za imenovanje na funkciju, a u resornom ministarstvu su naveli kako su to njezine profesionalne reference, odnosno rad u američkoj konzultantskoj kući A. T. Kearney i CEI-ju.

Vlada Zorana Milanovića još je na 147. sjednici usvojila je prijedlog odluke o utvrđivanju plaće predsjednika i članova Uprave Agencije za ugljikovodike.

Plaća predsjednika i članova Uprave Agencije za ugljikovodike utvrđuje se množenjem osnove za izračun plaće službenika i namještenika u javnim službama s koeficijentima kako slijedi: predsjednik Uprave Agencije za ugljikovodike 4,63 odnosno član Uprave Agencije za ugljikovodike 3,50. Plaće se će za svaku navršenu godinu radnog staža povećavati za 0,5 posto, a najviše za 20 posto.

To prevedeno znači da će bruto plaća predsjednika Uprave Agencije za ugljikovodike iznositi 23.653,92 kune, a člana uprave 17.880,94 kuna, objavio je portal Croenergo.eu