STRUČNJAK ZA SIGURNOST

Tko je 'bivši špijun' kojeg je zaposlio HGK?

31.12.2014 u 19:42

Bionic
Reading

Izjava ministra Marasa o tome da se u Hrvatskoj gospodarskoj komori zapošljavaju 'bivši špijuni i raznorazni uhljebi' izazvala je žustre reakcije čelnika HGK. Na naš upit o razlozima zapošljavanja 'spornog' stručnjaka za sigurnost iz HGK ističu da 'nemili događaji vezani za prošle rukovodstvo dokazuju da takav sustav mora imati i Hrvatska gospodarska komora'

'U okviru svoje nadležnosti Služba za informacijsku sigurnost i kontrolu sustava obavlja poslove iz područja informacijske sigurnosti sukladno normi ISO 27001 (fizička sigurnost, zaštita poslovnih podataka, zaštita računalnog sustava, zaštita ljudskih potencijala i poslovna sigurnost)', pojašnjavaju iz HGK dajući do znanja da Petar Miščević, kojeg je ministar Maras nazvao 'uhljebom', ima sve potrebne kvalifikacije za rukovodeće mjesto u službi za informacijsku sigurnost.

'Gospodin Petar Miščević, univ.spec.oec, voditelj Službe za informacijsku sigurnost i kontrolu sustava HGK, radio je na poslovima iz područja informacijske sigurnosti u sigurnosnom sustavu RH. U periodu od 2009. do 2012. kao predstavnik RH bio je član odbora za sigurnost NATO-a i uprave za sigurnost EU-a. Završio je poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu uloga NATO-ovih standarda u unapređenju sigurnosti, kvalitete i razvoju gospodarstva.

Trenutno je polaznik doktorskog studija iz područja ekonomske sigurnosti, navode iz HGK. Dodaju da se Miščević bavi znanstvenim i stručnim radom iz područja korporativne sigurnosti te je predavač na kolegiju Korporativna sigurnost Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) na Veleučilištu u Čakovcu te na kolegiju Računalna sigurnost studija kriminalistike u Zagrebu.