kriza se produbila

Poplava reakcija na Ustavni sud: Ovo je dno dna! Moj glas nećete poništiti!

19.04.2024 u 14:37

Bionic
Reading

Nakon što je Ustavni sud na čelu sa Zvonimirom Šeparovićem poručio da Zoran Milanović ne može biti mandatar ili predsjednik Vlade krenule su reakcije političara

'NEĆETE poništiti moj izbor! Nemate to pravo, niste o tome ništa rekli prije izbora i sada mi oduzimate moj glas na izborima. Ovo bi trebala biti slobodna država. SRAMOTA!' napisao je Gordan Maras te dodao:

'Ustavni sud je dno dna.

Preko pola milijuna građana je glasalo za to da Zoran Milanović bude mandatar. Ustavni sud ovo nije rekao prije izbora i utjecali su na izbornu volju građana, odnosno oduzeli su im pravo izbora. Ovo nije upisano nigdje u Ustavu i nema veze s pameću, oni se direktno miješaju u izbor nove hrvatske Vlade. Sve ovo im je bilo poznato i ranije, ali su šutjeli. Sramota me u kakvoj državi živim. Pozovite građane pred Ustavni sud da im kažemo što mislimo o njima. Svete se Milanoviću zbog toga što ih je htio ukinuti. I treba ih ukinuti!

Prvo su utjecali na kampanju, a sada žele utjecati i na to tko će biti mandatar', poručio je dodatno.

1111

'Šeparović upravo najavio ukidanje odluke 76 zastupnika o tome tko je mandatar za sastavljanje Vlade jer on to može kao čuvar Ustava. A tko čuva Ustav od Šeparovića? Kad HDZ ne može sastaviti Vladu, stiže Ustavni sud upomoć. Eto i najave HDZ-ovog trećeg mandata', napisala je Anka Mrak Taritaš.

'Državni udar! Ti ćeš poništiti volju saborskih zastupnika koje su izabrali svi građani? Ti si iznad 4.000.000 ljudi? Nisi! Sram te bilo!' napisao je Krešo Beljak.

'Zastrašujuće izjave da su u stanju poništiti i odluke Hrvatskog sabora! Pa to je potpuno protuustavno. Ne mogu suci koje bira Sabor poništavati odluke Sabora o izboru premijera!' napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

'Može li Ustavni sud ići kontra Ustava i izborne volje građana? Može, ali samo ako mu dopustimo. Ovaj čin je dokaz da je i Ustavni sud jedna u nizu otetih institucija, instrumentaliziranih za dnevnopolitičke potrebe HDZ-a. Ovo je taj rub provalije na koji čitavo vrijeme upozoravam', piše Dalija Orešković.