ODBJEGLI GAZDA

Ivica Todorić mora u istražni zatvor. Kad će tjeralica i koji su sljedeći koraci?

19.10.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Nakon što je vlasniku Agrokora Ivici Todoriću određen istražni zatvor zbog navodne financijske štete koji je nanio kompaniji pitanje je trenutka kad će biti za njim raspisana međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Neslužbene informacije govore da je Todorić u kontaktu s policijom, ali službenih informacija od njegovih odvjetnika, Jadranke Sloković i Đure Prodanovića, nema. Odvjetnici imaju rok od tri dana za uložiti žalbu na odluku o pritvoru.

Odvjetnik Branko Šerić kaže za tportal da nema određenog roka za raspisivanje tjeralice, nego se raspisuje kroz izvjesno vrijeme iz kojeg bi bilo očigledno da izbjegava dolazak.

Praktički to znači da se tjeralica može raspisati odmah, ali i za nekoliko dana. Mediji nagađaju da se Ivica Todorić ne namjerava vratiti u Hrvatsku već će moguće izručenje osporavati na britanskim sudovima. Tome u prilog  govori i informacija da je angažirao odvjetnika Michaela O'Kanea.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić,  u izjavi za N1 kazao je da je obaveza  Županijskog državnog odvjetništva osigurati prisutnost okrivljenika tijekom kaznenog postupka nakon što je određen istražni zatvor.

  • +13
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Županijsko državno odvjetništvo raspisuje tjeralicu, odluka je na njima kad će to biti.'

Devčić je kazao i da se europski uhidbeni nalog raspisuje se u trenutku kad je doneseno rješenje o određivanju istražnog zatvora, a to je već sad.

Više o procesu raspisivanje tjeralice pročitajte u tekstu:

>>>> Kad će Ivica Todorić postati bjegunac