JEDAN U SRBU, DRUGI U BEOGRADU

Titove fiće izviru na sve strane

Titov fićo u beogradskom muzeju automobila

Titov fićo u beogradskom muzeju automobila

Izvor: Creative Commons / Autor: http://www.flickr.com/photos/30291593@N00/320010569

Nakon što je prije neki dan Jutarnjem listu donedavna desna ruka srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića, Milka Forcan pokazala Titovog fiću, o njegovom blizancu, koji je također bio u vlasništvu Tita, raspisao se i srbijanski Mondo

Fiatov model Nova 500 - Jolly, koji se danas nalazi u beogradskom Muzeju automobila od 1964. do početka 70-ih služio je za prijevoz Tita po Beogradskom sajmu, potvrdio je za Mondo direktor muzeja Bratislav Petković

Na fići koji je Tita prevozio po sajmu prednje sjedište sa suvozačke strane je izvađeno i na fotografiji koja stoji pored muzejskog primjerka vidi se da pokojni predsjednik SFRJ sjedi na zadnjem sjedištu.

Iako je Milka Forcan za Jutarnji rekla da je fiću iz Srba, inače u trenutnom vlasništvu njezinog rođaka Jose Mileusnića, Tito dobio na poklon od vlasnika Fiata Giannija Agnellija, Bratislav Petković to nije mogao potvrditi.

Direktor Muzeja potvrdio je da je muzejskog fiću kupio od Beogradskog sajma, a i da je Mileusnić svoj primjerak raritetnog fiće - s baldahinom umjesto krova, pletenim sjedištima i bez vrata - kupio od Beogradskog sajma početkom 80-ih.

Petković je potvrdio da u Crnoj Gori postoji i treći primjerak ovakvog unikatnog fiće, no da je u lošem stanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi