'ne sudjelujem u kampanji'

Thompson: Ne znam hoće li se Grabar Kitarović pojaviti na Rivi, pjevat ću Čavoglave. Cijena koncerta? To je neozbiljno pitanje

01.08.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Pjevač Marko Perković Thompson najavio je svoj nedjeljni koncert na splitskoj Rivi, gdje će nastupiti večer uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te izričito demantirao da se radi o dijelu predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović

'Ne sudjelujem u kampanji, niti je tko od mene tražio potporu. Nisam sretan kada se politizira s mojim nastupima i pjesmama, nemam političku stranku i nisam politički aktivan. Radi se o manipulacijama jer nemam veze ni sa jednim od kandidata. Za sada', kazao je Thompson na konferenciji za novinare u Splitu.

Dodao je i da nema informacija hoće li se Kolinda Grabar Kitarović pojaviti na njegovu koncertu, dok predsjedničku kandidaturu svog kuma i nekadašnjeg vrlo bliskog prijatelja Miroslava Škore nije želio komentirati. 'Ne bih o tome, sve što kažem može se okrenuti protiv mene', kazao je.

Novinari su inzistirali da otkrije cijenu svog nedjeljnog nastupa, budući da će on biti plaćen iz splitskog gradskog proračuna, no Thompson je reagirao vrlo nervozno.

'Vama je to jedno od važnijih pitanja, a meni je nevažno i pomalo neozbiljno. Naravno da nešto košta za napraviti ovako veliku priču', kazao je, a na inzistiranje novinarke o iznosu koji će biti plaćen, dodao je:

'To je neozbiljno pitanje, što ću ja učiniti sa svojim novcem. Vi dovodite u pitanje moje pravo da zarađujem. Pitajte druge koliko sve košta, ja se time ne bavim. Moja osobna stvar je što ću napraviti sa svojim novcem', rekao je Perković.

Njegov menadžer Denis Pletikosa potom je ipak potvrdio ovotjednu informaciju tportala: koncert na Rivi stajat će 400 tisuća kuna plus PDV.

  • +12
Konferencija Marka Perkovića Thompsona ususret koncertu u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric/ CROPIX

Nedjeljni koncert na Rivi organizirat će Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita, a službeno na poziv Grada, Županije i gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Bit će to prvi Thompsonov samostalni nastup na ovom mjestu, kojeg smatra simbolično vrlo bitnim. Svoju publiku pozvao je da, ukoliko imaju potrebu nositi vojna znakovlja, stave oznake pobjedničke Hrvatske vojske i nikakve druge. Potvrdio je da će izvesti i pjesmu 'Čavoglave'.

'Naravno da hoću, to je pjesma iz Domovinskog rata i ona nije nimalo sporna, ona je istina, a oni koji su protiv pjesme u stvari su protiv istine. 'Čavoglave' budi sjećanja na Domovinski rat i doba kada smo stvarali državu. Pjesma je zakonita i ne krši nikakve zakone, što je dokazano posljednjih godina, kada je i sudski oslobođena pa policija više ne piše prijave. Zadovoljan sam što je došlo do toga', kazao je Thompson.

Na pitanje novinara odgovorio je da sebe ne smatra 'ikonom desnice', te da se ne bavi politikantstvom ili strančarenjem nego njegovanjem vrijednosti iz Domovinskog rata i hrvatske povijesti. Od nastupa na Krbavskom polju povodom obljetnice Oluje odustao je zbog političkih sukoba u Ličko-senjskoj županiji, a od iduće godine ovaj praznik ponovno će obilježavati isključivo na jednom mjestu - u rodnim Čavoglavama.

  • +12
Koncert Marka Perkovića Thompsona na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Pixell