TPORTAL DOZNAJE

Thompson će pjevati na splitskoj Rivi, cijena - 400 tisuća kuna!

30.07.2019 u 13:20

Bionic
Reading

Marko Perković Thompson održat će koncert na splitskoj Rivi 4. kolovoza, dan uoči obilježavanja obljetnice akcije Oluja, potvrđeno je tportalu iz više izvora. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara potpisao je zaključak o organizaciji ovog događanja, a u utorak poslijepodne očekuje se i potpisivanje ugovora s Thompsonovim menadžerom Denisom Pletikosom i njegovom tvrtkom High level d.o.o.

Kako također neslužbeno doznajemo, cijena nedjeljnog nastupa iznosit će 400 tisuća kuna bez PDV-a, a očekuje se da će troškovi biti podijeljeni između Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Kao organizator ovog događanja pojavljuje se Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita, čiji je predstavnik Zoran Buzdovačić za tportal potvrdio da su svi pregovori privedeni kraju, no odbio je govoriti o pojedinostima dok ugovor konačno ne bude potpisan.

No, tehnička ekipa koja se brine o organizaciji koncerta već je dobila signal da započne s pripremama.

  • +21
Thompsonov koncert na prošlogodišnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Glini prošao je uz niz zakonskih prekršaja Izvor: Cropix / Autor: Auto

Thompsonov nastup u Splitu u kuloarima se proglašava neslužbenim početkom predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović, koja će iduću nedjelju provesti na Sinjskoj alci da bi se u večernjim satima vjerojatno spustila do Splita. U isto vrijeme u obližnjem Trilju koncert će održati njen protukandidat Miroslav Škoro, inače kum Marka Perkovića Thompsona, od kojega se posljednjih godina ponešto distancirao.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, bivši predsjedničin savjetnik, prošlog tjedna potvrdio je da se pregovara o organizaciji Thompsonovog nastupa, no čudom se čudio na pitanje radi li se o početku kampanje Grabar Kitarović. Kazao je da su svi dobrodošli na Rivu.

  • +20
Povodom 23. obljetnice Oluje prošle su godine u Kninu nastupili Lidija Bačić i Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Službeno obilježavanje obljetnice Oluje u Splitu je ustanovljeno prošle godine, i to na dan uoči ovog državnog praznika. Financira se iz gradskog proračuna, gdje je za 'obilježavanje obljetnica i važnih datuma' predviđen iznos od ukupno milijun i pol kuna godišnje.

Thompson je na Rivi trebao pjevati besplatno, barem su tako govorile neslužbene informacije, no iznos od 400 tisuća kuna plus PDV - dakle, ukupno pola milijuna kuna - upućuje na zaključak da se eventualno predomislio, ili je možda cijena produkcije naglo i snažno porasla.