'živimo u demokraciji'

Thompson može nastupiti u Sloveniji, sud zabranu koncerta u Mariboru proglasio nezakonitom

28.06.2019 u 20:27

Bionic
Reading

Marko Peković Thompson ipak može nastupiti u Sloveniji. Sud je nakon dvije godine - zabranu koncerta u Mariboru proglasio nezakonitom

I Thompson, ali i slovenski organizatori koncerta u Mariboru poručuju da su vjerovali u sud, te već planiraju još veće okupljanje u susjedstvu, javlja RTL.

Pune dvije godine Thompsonove pjesme nisu bile poželjne u Sloveniji. Ono što je 2017. trebao biti rasprodan koncert u Mariboru - zbog zabrane se nikad nije održao. Sada je slovenski sud zabranu proglasio - ilegalnom.

  • +8
Marko Perković Thompson Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Imao sam puno povjerenje u sud, i nakon svih pravnih postupaka, upravni sud Republike Slovenije presudio je da je zabrana koncerta bila nezakonita po svim točkama', kaže Milan Trol, organizator Thompsonova koncerta u Mariboru.

Poručuju - ova sudska odluka dokazuje da živimo u demokraciji. Inače, koncert je bio zabranjen jer su mariborske vlasti nakon sigurnosne procjene uoči koncerta - zaključile da, ako se održi - postoji prijetnja za živote, zdravlje i imovinu ljudi. Maribor i dalje podijeljen.