VELIKI TROŠKOVI, A PLAĆA SAMO 16.000 KN

Težak život šibensko-kninskog župana Pauka

10.03.2015 u 16:53

Bionic
Reading

'Vezano za moju plaću, znam da ona izgleda i da za hrvatske prilike jest velika, ali kad s tom plaćom 'pokrivam' dvoje dice na faksu u Zagrebu, dugoročni kredit za kuću, kratkoročni potrošački kredit, moje podstanarstvo s režijama, upisnine na faks i sve druge moguće troškove... onda je i takva – nedovoljna', napisao je šibensko-kninski župan Goran Pauk (HDZ) tijekom rasprave s čitateljima portala ŠibenikIN, koji je svojedobno objavio da spomenuti župan mjesečno zarađuje oko 16.000 kuna

'Drugim riječima', nastavio je župan, 'ova plaća mi omogućuje prvenstveno da mi se dica školuju po želji i za sasvim obično življenje'.

'Naravno da sam svjestan da mnogi moji sugrađani to svojoj djeci ne mogu priuštiti, kao ni 'obično' življenje. Žao mi je zbog toga i nastojim pridonijeti da svima bude bolje, onoliko koliko mogu, kroz ovaj moj posao i funkciju župana', dodao je.

'Radija san ja i za manje od 3.000 kuna. U kontekstu svega rečenoga, treba shvatiti moje riječi da bih želio i veću plaću. Bez namjere da budem bahat, da ikoga vrijeđam ili podcjenjujem. Eto, za dobronamjerne', pojasnio je župan Goran Pauk tijekom rasprave na Facebooku uz link na članak na Šibenikinu, objavljen nakon jučerašnje sjednice Županijske skupštine na kojoj je nezavisnog vijećnika Stipu Petrinu zanimalo koliko zarađuje župan.

Je li istina to da župan i njegova tri zamjenika mjesečno troše preko 120 tisuća kuna, upitao je jučer s govornice Županijske skupštine nezavisni vijećnik Stipe Petrina župana Gorana Pauka, tražeći od njega da mu otkrije konkretan iznos svoje plaće.

'Nedavno je na jednom portalu izašao članak o tome kako vam je bruto plaća 28.900 kuna i da vam mjesečno ured troši preko 120 tisuća kuna, što na plaće, što na prijevoz i ostale beneficije', podsjetio je Petrina.

Župan mu nije odgovorio kolika mu je plaća. Rekao mu je da je to javna stvar, prikazana i kroz njegovu imovinsku karticu, pa je i dostupna svima. Portal ŠibenikIn ne tako davno problematizirao je plaće lokalnih dužnosnika Šibensko-kninske županije otkrivši tada da župan Pauk mjesečno zarađuje oko 16.000 kuna.