KARAMARKO BEZ ODGOVORA

'Teško mi je reći zašto HDZ nije izmijenio sporazum s BiH'

Tomislav Karamarko

Tomislav Karamarko

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas se još jednom usprotivio ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović jer smatra kako postoji opasnost da će on dugoročno generirati loše odnose s BiH

'HDZ je protiv ratifikacije dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto. Mislim da bi stvaranje problema u tom dijelu teritorija, ako ne bude pravično riješen taj problem, definitivno moglo na duže vrijeme generirati loše odnose s Bosnom i Hercegovinom, a to nije interes ni nama ni BiH', rekao je Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Karamarko tumači da je za ratifikaciju tog sporazuma potrebna dvotrećinska većina, jer se, tvrdi, radi o promjenama, a ne utvrđivanju granica.

Na pitanje zašto HDZ nije promijenio taj sporazum, Karamarko je odgovorio, 'teško mi je pričati o tome zašto moja stranka, iako je bila osam godina na vlasti, nije promijenila taj sporazum'. 'Očito se o tom pitanju nije ni razmišljalo dok nije došlo na dnevni red', rekao je.

Dodao je kako se može postaviti pitanje i zašto predsjednik Franjo Tuđman nije dao da se sporazum ratificira, nakon što ga je potpisao.

Karamarko o sporazumu Tuđman-Izetbegović

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi