SPORNA NEKRETNINA

Teškaši poput Josipe Rimac i Reinera na tapetu Povjerenstva za sukob interesa

13.04.2018 u 09:16

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na čelu s Natašom Novaković danas će donijeti odluku o Josipi Rimac, bivšoj kninskoj gradonačelnici i aktualnoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave. Na tapetu je i Matko Glunčić te potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner

Povjerenstvo će donijeti odluku u postupku protiv Josipe Rimac, u čijem je slučaju u fokusu bio nesrazmjer imovine.

Problem je u činjenici da je u imovinskoj kartici navela kuću u vlasništvu supruga, no kuća je etažirana i ima tri odvojena stana. Tako da nije riječ o jednoj nekretnini, nego njih tri.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa također donosi odluku u predmetu Matka Glunčića, državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Prema neanonimnoj prijavi koja je podnesena protiv njega, navodi se da je Ministarstvo u kojem je Glunčić državni tajnik isplatilo časopisu Matematičko-fizički list gotovo 70 tisuća kuna. U isto vrijeme Glunčić je bio član upravnog odbora Hrvatskog fizikalnog društva koje izdaje časopis. Uz to, Ministarstvo je samom društvu isplatilo 22 tisuće kuna.

Povjerenstvo će odlučiti i hoće li pokrenuti postupak za Željka Reinera, potpredsjednika Hrvatskog sabora.

  • +28
Josipa Rimac Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Također će biti donesene odluke o Nediljku Dujiću, zamjeniku gradonačelnika Skradina, Karlu Čuli, direktoru trgovačkog društva Club Adriatic d.o.o., Veselku Mutavgjiću, zamjeniku gradonačelnika Crikvenice, i Silviji Crnić, zamjenici gradonačelnika Crikvenice.

Povjerenstvo će, osim o Reineru, odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv glavnog državnog revizora Ivana Klešića, Marice Jančić, načelnice Općine Marija Gorica, Darinka Dumbovića, zastupnika u Hrvatskom saboru i gradonačelnika Petrinje, Nenada Jankovića, zamjenika gradonačelnika Otočca, Jadranke Matok Bosančić, zamjenice gradonačelnika Kaštela, i Roka Tolića, direktora trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. do 2. veljače 2018.