RAZUMIJE SE U TEMATIKU

Grbin: Josipa Rimac radi na novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Pa je li to normalno?

14.03.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin objavio je na Facebooku kako je državna tajnica Josipa Rimac, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina, imenovana čelnicom radne skupine za izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa unatoč tome što je protiv nje pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa

'Danas je održana sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije, ali neću pisati o tome, već o nečemu što sam saznao zbog te sjednice.

Naime, zbog te sam sjednice saznao da je Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, na čelu radne skupine za izmjene ili izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Da, ona ista Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, poznata po aferi oko kupnje stana na račun države.

  • +4
Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje strategije sprječavanja korupcije Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Da, ona ista Josipa Rimac koja je kažnjena jer nije htjela otkriti podatke o svom imovnom stanju i ispuniti imovinsku karticu. Da, ona ista Josipa Rimac protiv koje je pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Pa je li to normalno?!?', napisao je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin na Facebooku.

Inače, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je lani odluku o pokretanju postupka protiv bivše kninske gradonačelnice i HDZ-ove zastupnice u Hrvatskom saboru Josipe Rimac zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje.

Problem korupcije u Hrvatskoj spominje se i u posljednjem izvješću Europske komisije.