ovo je DP-ov ministar demografije

Teolog Ivan Šipić: 'Istanbulska konvencija je bezbožna, naša djeca nisu 'ono'

15.05.2024 u 20:13

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava danas je otkrio imena trojice ministara u novoj vladi. Ključno ministarstvo za DP, ministarstvo demografije, vodit će teolog Ivan Šipić

Tko je Ivan Šipić?

Ivan Šipić je trenutno predsjednik triljskog Gradskog vijeća. Obnašao je dužnost gradonačelnika Trilja, a bio je i zastupnik Hrvatskog sabora od 2016. do 2020. u redovima HDZ-a. U novi saziv Sabora izabran je sa liste Domovinskog pokreta u IX. izbornoj jedinici.

Triljanin Šipić rođen je 24. lipnja 1974. u Sinju, diplomirao je teologiju. Na čelu Trilja proveo je deset godina, a jednako toliko bio je i predsjednik lokalnog HDZ-a. Godine 2016. kao zastupnik HDZ-a glasao je protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Zbog nesuglasica u triljskom HDZ-u 2021. postao je nezavisni kandidat.

“Dragi prijatelji, svatko od nas prolazi kroz život kojekakve situacije i iskušenja. I bira svoj put. Na tom putu ostavljamo tragove. A najprepoznatljiviji tragovi su naša djela. Ili loša ili dobra. To vam nitko neće oduzeti. I to je vaše. Svima je, manje više, poznato, da se u ovo vrijeme govori o izborima. Lokalnim. Svi imaju pravo i tu birati put. Tako i ja.

Nakon svih mogućih pritisaka i kojekakvih konstrukcija, najviše podlih i lažnih u proteklih godinu dana, odlučio sam ići, svojim imenom i prezimenom na lokalne izbore. Neovisan. Znam da će to nekima sjesti, a nekima ne, i svačije je pravo donositi mišljenje o ovom. Bez vrijeđanja. O nikome, posebno ne o ljudima koji su godinama bili podrška, a onda mi okrenuli leđa, neću izgovoriti niti jednu ružnu riječ”, prenio je Jutarnji list.

Kao nezavisni nije osvojio saborski mandat te je za dlaku izgubio u 2. krugu izbora gradonačelnika Trilja. U 2023. je postao predsjednik Gradskog vijeća Grada Trilja te započeo suradnju sa Domovinskim pokretom koja mu je donijela novi saborski mandat i fotelju ministra demografije.

Borac za 'tradicionalne vrijednosti'

Uoči parlamentarnih izbora Šipić je objavio priopćenje u kojima je najavio borbu za tradicionalne, suverenističke vrijednosti.

“Na svome političkome putu uvijek sam bio dosljedan i borio se za one prave, demokršćanske, obiteljske, tradicionalne i suverenističke vrijednosti, a to ću činiti i dalje. Cetinski kraj, i prije svega moj grad Trilj, uvijek su mi bili na prvome mjestu o čemu svjedoči i čitav niz infrastrukturnih projekata koji su u Trilju pokrenuti i većina i dovršeni u mojim gradonačelničkim mandatima.

Glavni problem s kojim se danas susrećemo je demografski slom čiji je najveći uzrok iseljavanje naših mladih, a jedan od glavnih uzroka iseljavanja je korupcija i pogodovanje.To je valjda taj kontinuitet o kojem svi na listama vladajuće stranke danas pričaju i protiv toga se treba boriti.

Stoga, pozivam vas, iziđite na izbore 17. travnja i podržite listu Domovinskoga pokreta, listu koja će uvijek isticati ponosnu prošlost i na njoj graditi bolju budućnost. Moramo graditi budućnost u kojoj naša djeca neće biti 'ono', državu u kojoj nema mjesta za rodne ideologije, državu u kojoj će korupcija kao glavni uzrok iseljavanja biti iskorijenjena i državu u čiji sustav će opet vjerovati naši mladi.

Pronatalitetna i povratnička politika bit će u fokusu djelovanja stranke Domovinskoga pokreta te ćemo inzistirati na donošenju dugoročne populacijske politike koja bi obvezivala sve nositelje vlasti na dugi rok. Sve druge politike su uzaludne ako se ovakav demografski trend nastavi jer nas neće biti.

Pozivam vas da svoj glas date ljudima koji istinski vole Hrvatsku i žele raditi u njenome interesu. Zaokružite listu broj 6 – listu Domovinskoga pokreta i zajedno izgradimo državu o kojoj sanjamo, i za koju su živote dali naši branitelji. USTANI I OSTANI svoj! I za svoje!”, napisao je Šipić.

'Rodna ideologija, puzajuće zlo'

“Kao što sam 2018. godine bio protiv bezbožne Istanbulske konvencije, tako i danas imam iste stavove po pitanju rodne ideologije. Jedno su prava žena i njihova zaštita, a drugo je uvođenje kroz sve institucije tog puzajućeg zla”, izjavio je tijekom predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 2024. za Dalmatinski portal.

“Jer, rodna ideologija to jest. Naša djeca nisu ‘ono’ i naši roditelji nisu rod 1 i rod 2, već otac i majka’, rekao je Šipić te dodao da “takve podle kombinacije uništavaju našu obitelj. Taj stav nisam mijenjao ni kada su mi prijetili, ucjenjivali i omalovažavali sve što sam godinama radio i za što sam se borio i ostao sam svoj”, kazao je Šipić.