vremenska prognoza

Temperature se u Hrvatskoj penju i iznad 20 stupnjeva, evo detalja

07.04.2018 u 07:55

Bionic
Reading

Vikend nam je donio sunčano i toplo vrijeme s porastom temperature, uz malu mogućnost kiše na istoku zemlje. i biometeorloške prilike su povoljne pa većinu čeka dobro raspoloženje i miran san

Prevladavat će sunčano, na kopnu povremeno umjerena naoblaka, a malo kiše može pasti uglavnom na istoku Hrvatske, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Vrijeme za 7. travnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Vjetar slab, na Jadranu ujutro umjerena, bura, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 18, na Jadranu između 19 i 23 Celzijeva stupnja.

  • +10
Pedaliranje Makarskom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dražen Breitenfeld

U Zagrebu pretežno sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 18 °C . Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Ujutro u nedjelju na kopnu mjestimice može biti magle, a uglavnom u višim predjelima i mraza. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a duž obale će zapuhati jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7 na kopnu, u gorju i niža, a na Jadranu od 7 do 13 °C. Danju malo toplije, osobito u unutrašnjosti, s najvišom temperaturom između 17 i 22 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti povoljne: Vrijeme bi moglo poticajno djelovati na ljude, što će im donijeti dobro raspoloženje i miran san.

foto pregled

Nestašica pitke vode, svađa u koaliciji i križni put za bolesnu djecu događaji su koji su obilježili protekli tjedan

Pogledaj galeriju