vrEMENSKA PROGNOZA

Temperature i preko 23 'celzijevca', za vikend stiže promjena

24.03.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Nakon sunčanog jutra, u petak se sa sjeverozapada očekuje postupan porast naoblake, osobito navečer. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju i središnjim predjelima mjestimice na udare i olujan. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, popodne na sjevernom dijelu u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23 °C, u Slavoniji ponegdje i viša.

U Zagrebu danas većinom sunčano, no popodne te osobito navečer porast naoblake. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u okolnom gorju na udare i olujan. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 23 °C.

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano, a u noći na subotu porast naoblake. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 25 °C.

Središnja Hrvatska

Ujutro sunčano, a zatim sa zapada postupno sve više oblaka, osobito navečer. Vjetar umjereni jak jugozapadni, na sjeveru te u višim predjelima mjestimice i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 23 °C.

  • +14
Prvi dan proljeća u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic

Gorski kotar i Lika

Nakon sunčanog jutra postupan porast naoblake. Puhat će mjeren do jak jugozapadni vjetar, mjestimice na udare i olujan. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 20 °C.

Istra

Pretežno ili djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku, krajem dana porast naoblake. Puhat će slabo do umjereno, krajem dana ponegdje pojačano jugo i jugozapadni vjetar. More će biti malo, u drugom dijelu dana i umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 5 i 10, u unutrašnjosti Istre između 2 i 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 15 i 20 °C.

Sjeverni Jadran

Barem djelomice sunčano uz postupni porast naoblake u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugo, navečer u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 20 °C.

Dalmacija

Sunčano uz slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 na otocima i 23 u unutrašnjosti °C.

Za vikend promjena

"U subotu stiže promjena s kojom će kiša, ponegdje praćena i grmljavinom, pasti uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana tijekom prijepodneva. Predah od oborina potrajat će do nedjelje predvečer, a zatim uz dotok osjetno hladnijeg zraka ponedjeljak prilično dinamičan.

I u unutrašnjosti prvi val kiše stiže u subotu prijepodne, a drugo jače naoblačenje s još izraženijim padom temperature u noći s nedjelje na ponedjeljak. Ponedjeljak će ponovno biti vrlo vjetrovit, a u višem gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.