POTEZ 'STARIH' TAKSISTA

Taxi Cammeo prijavljen Državnom inspektoratu

  • Autor: V.P.P.
  • Zadnja izmjena 18.05.2011 16:25
  • Objavljeno 18.05.2011 u 14:17
taxi cammeo

taxi cammeo

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/Pixsell

Radio taksi Zagreb prijavio je Inspekciji cestovnog prometa i Inspekciji rada Državnog inspektorata tvrtke grupe Cammeo zbog obavljanja autotaksi prijevoza u Gradu Zagrebu na način koji nije dozvoljen zakonom i pozitivnim propisima koji reguliraju obavljanje ove djelatnosti

'Ja u ime 1.100 ljudi tražim da svi poštuju ono što se mora poštovati', rekao jer za tportal predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba Juraj Šnidarić koji je prijavu i potpisao.

Navodi da Cammeo ima više automobila nego dozvola, da dio vozača nema položen poseban ispit za autotaksi vozače, ali da mnogi vozači nemaju potrebnu kvalifikaciju. Tako nam Šnidarić pojašnjava da je u prijavi naveo imena i prezimena onih koji su u veljači pali na ispitu o poznavanju grada u Gradskom poglavarstvu, a koji unatoč tome rade u Cammeu.

Navodi i da za noćne vožnje Cammeo angažira ljude na crno za naknadu od sto kuna. Tvrdi da se vozila konkurencije zaustavljaju na invalidskim mjestima, autobusnim stajalištima, u pješačkim zonama te u terminalima autobusnog kolodvora, tj. na mjestima gdje drugim taksistima, ali i građanima zaustavljanje nije dozvoljeno.

'Prijavio sam ih institucijama koje moraju brinuti da se gradske odluke poštuju. Neka bude konkurencije, tržište će reći tko je bolji, no za sve moraju vrijediti ista pravila', naglasio je Šnidarić te nam priznao da je bio znatiželjan te se provozio taksijem konkurencije. 'Znate tko me vozio? Student prve godine ekonomije, bez ispita, naravno', priznaje Šnidarić.

Dokaza protiv konkurencije ima napretek. Inspekciji ih s prijavom nije dostavio jer, kako kaže, oni sami trebaju napraviti izvide.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi