ZAVRŠNI SKUP VESNE PUSIĆ

Tajnim službama protiv organiziranog kriminala

22.12.2009 u 09:59

Bionic
Reading

Na završnom skupu svoje predizborne kampanje jučer održanom u Osijeku, predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić poručila da se za decentralizaciju ne bori samo deklarativno, nego već i tijekom kampanje

Uz potporu stranačkog predsjednika Radimira Čačića, naglasila je da Hrvatsku u budućnosti 'naprijed treba vući puno snažnih središta, a ne samo jedan glavni grad'. Protiv korupcije, kaže, borit će se vlastitim primjerom i ovlastima nad tajnim službama.

'Prvi smo objavili imena donatora kampanje, od kojih je najveća moja stranka. Kao predsjednica objavit ću podatke o svoj imovini, a taj bi primjer trebali onda slijediti i članovi Vlade. Jedan od sedam ciljeva civilnih tajnih službi je borba protiv organiziranog kriminala, a naredila bih da u prve dvije godine upravo to bude prioritet', kazala je Vesna Pusić te naglasila da se korupcija iskorjenjuje od vrha prema dolje. Pusić smatra da je svojom kampanjom dokazala da Hrvatska ima novu generaciju koju čine građani, a koji ne žele da ih se tretira kao ovce: 'Vjerujemo u Hrvatsku s novim patriotizmom u kojoj svaki čovjek ima pravo voljeti domovinu na svoj način.'

Predsjednik HNS-a Čačić siguran je da u drugi krug izbora ulazi kandidat SDP-a Ivo Josipović, a da izborom Vesne Pusić glasači biraju najbolje od ostalih kandidata. 'Preostalih pet kandidata predstavljaju korupciju, nepotizam, laži i tvrde anticivilizacijske stavove. Vesna Pusić jedina je uvjerljiva, sposobna braniti svoje stavove, ima obrazovanje i sposobnost, poštovanje i ugled i zato je HNS s ponosom predstavlja kao buduću predsjednicu', poručio je Čačić.

Okupljene na skupu u sportskoj dvorani Gradski vrt zabavljale su osječke rock i jazz glazbene skupine i dijelile su se naranče, gusti sokovi i peciva. Na binu se popeo i Djed Mraz koji je kandidatkinji simbolično uručio ključeve kao 'petogodišnji najam kuće na Pantovčaku'.