FINANCIJSKA KRIZA U sdp-U

Bernardić sazvao presicu, pa odbio odgovoriti na pitanje o dugu i pobjegao od novinara

07.02.2018 u 13:15

Bionic
Reading

Dan nakon što je javnost doznala da nakon izgubljenog sudskog spora SDP TV Sljemenu mora platiti 9,5 milijuna kuna, šef stranke Davor Bernardić odbio je novinarima konkretno odgovoriti kako misli riješiti problem duga

Podsjetimo, prema izgubljenoj tužbi SDP do petka mora platiti 9,5 milijuna kuna ili će im uslijediti blokada ili ovrha. No ono što su u vrhu stranke zamjerili Bernardiću to je što informaciju o tome nisu doznali od njega samog ili iz stranke, nego su je pročitali u novinama.

'Što se tiče pojedinaca koji su pisali i koji ne žele dobro stranci, moram reći da ću riješiti i taj problem, da se ne brinu, da će biti sve u redu, da SDP raste i da će nastaviti rasti', poručio je Bernardić na novinarsko pitanje u Saboru.

  • +5
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Saboru dao izjavu o slučaju Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan kako će to riješiti, kazao je: 'Vrlo jednostavno. Kroz sve mehanizme koje smo poduzeli.'

Na opasku da SDP-u slijedi ovrha ako do petka ne plate dug, Bernardić je nastavio govoriti o Agrokoru. 'Što se tiče situacije u Agrokoru, čuli smo jučer Plenkovića kako je govorio na pet jezika. Pozivam ga da na pet jezika kaže kako se kaže riječ 'pljačka'. Kako se kaže na hrvatskom, to znamo, ali neka kaže i na ostala četiri jezika. Ovih dana slušamo raznorazne komentatore, kvazistručnjake koji se javljaju po Plenkovićevom nalogu, brane neobranjivo, a vas novinare pozivam da pitate radnike u Agrokoru, koji jedva spajaju kraj s krajem i za cijeli život ne mogu zaraditi ono što Plenkovićev povjerenik Ramljak zaradi za cijeli mjesec, da pitate njih kako se osjećaju u ovoj situaciji. I kad kaže Plenković da nije znao za isplate, a morat ću ga podsjetiti da je SDP ovdje u Saboru prije tri mjeseca govorio o isplatama 141 savjetniku u Agrokoru, kojima će se isplatiti pola milijarde kuna. A danas, kada je Plenković saznao za te isplate, za tu legalnu pljačku, neka kaže što će poduzeti. To neka kaže radnicima Agrokora. Evidentno je i jasno da nema skrivanja iza Martine Dalić - Plenković jednako Ramljak, Ramljak jednako Plenković, a odlazi li Ramljak, odlazi i Plenković', poručio je Bernardić.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Na ponovljeno pitanje kako će spriječiti blokadu SDP-ovog računa Bernardić je kazao: 'Ponavljam, bez obzira na sve pojedince koji žele napraviti štetu SDP-u, koji ovih dana 'spiniraju' i puštaju raznorazne informacije, riješit ću i taj problem. Bez brige, SDP neće završiti u blokadi. Bez brige, SDP raste i nastavit će rasti.'

Iako su novinari imali još pitanja o SDP-ovom dugu i pokušali doznati kako će se on konkretno riješiti, Bernardić se okrenuo i udaljio se.