reagiranje

Svjetličić: Nisam vozio auto, nego sam samo sjedio u njemu, a nisam ni vrijeđao službene osobe prilikom postupanja

28.08.2020 u 18:15

Bionic
Reading

Na članak objavljen 20. srpnja na tportalu pod naslovom "Šef HDZ-ove mladeži u Požegi uhvaćen pijan u vožnji" reagirao je, preko odvjetničkog ureda, Ivan Svjetličić

U reagiranju na članak "Šef HDZ-ove mladeži u Požegi uhvaćen pijan u vožnji" navodi se kako su u članku iznesene netočne tvrdnje.

"Prije svega je netočan navod da je gospodin Svjetličić zaustavljen na Tgu Svetog Trojstva u Požegi, jer se gospodin Svjetličić nije kretao sa svojim vozilom po cesti pa nije niti mogao biti zaustavljen, nego se samo nalazio u automobilu na centralnom parkiralištu, koji je bio upaljen, iz kojeg je nazivao svoga oca da dođe po njega kako bi ga odvezao kući. Prilikom uredovanja službenih osoba nije vrijeđao službene osobe, već se bez ikakvih protivljenja i komentara odazvao pozivu na alkotestiranje, koje je uredno obavjeno i o istom je sačinjen zapisnik u kome je utvrena pristunost alkohola od 0,89 promila, a kako je vidljivo iz priopćenja policijske uprave Policijske postaje Požega za dan 19. srpnja 2020.

Iz pribavljenog priopćenja vidljivo je kako slijedi: 'Tijekom provođenja najavljenih aktivnosti utvrđeno je ukupno 119 različitih prometnih prkrešaja, a od kojih se njih 16 odnosilo na utvrđene prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom postupanja prema prekršiteljima prometnih propisa, nisu evidentirani slučajevi prijetnji, niti vrijeđanja ili omalovažavanja policijskih službenika, a u odnosu na utvrđene prekršaje podnijeta su sva potrebna pismena odnosno prijave.'

Obzirom na koncentraciju alkohola i ponašanje gospodina Svjetiličića, kao i okolnosti pod kojim je alkostetrianje obavljeno, očito prema procjeni službenih osoba nije bilo nikakvog razloga da ga se zadržava u policijskoj postaji, kao niti ostalih 11 osoba kod kojih je toga dana utvrđena koncentracia alkohola u krvi veća od 0,5 promila, obzirom da je prem aizvješću policijske postaje zatečeno ukupno 16 počinitelja prometnih prekršaja vozilom pod utjecajem alkohola, a njih pet je zadržano u policijskoj postaji.

Dana 22. srpnja 2020. od Policijske uprave Požeško-slavonske, policijska postaja Požega, gospodin Svjetličić je zatražio potvrdu u kojoj je navedeno: "Osim postupanja policijskih službenika ove PP prema Ivanu Svjetličić dana 19. srpnja 2020. poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz čl. 199. st. 2. kanjivo po čl. 199. st. 6. nisu utvrđeni drugi elementi kaznenog djela ili prekršaja".

Očito je da se cijeli događaj dogodio na način da je alkotestiranje provedeno na uobičajeni način, bez ikakvih vrijeđanja službenih osoba. U postupku koji će se provesti po podnesenoj prijavi, gospodn Svjetličić će, kao i svaki drugi vozač koji je zatečen u počinjenju prekršaja, snositi sankcije koje su predviđene za takav prekršaj", stoji u reagiranju Ivana Svjetličića poslanog putem odvjetnika Mije Kladarića.