slučaj selojtep i garaža

Bizarna svađa Glavaša i Jamana: 'Ja pišem svašta po Facebooku? Sram te bilo'

05.11.2019 u 10:14

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu za slučajeve Selojtep i Garaža, svjedočio je Nikola Jaman. Branimir Glavaš tvrdi da je iskaz u potpunosti lažan, njegov odvjetnik Veljko Miljević ustvrdio je de je Jamanov iskaz je potpuni fijasko

Nikola Jaman prije nekoliko tjedana u emisiji Provjereno rekao je kako je ranije lagao na sudu da spasi Branimir Glavaša. Tužitelj je Jamana podsjetio kako je ranije govorio da Glavaš nije bio u zapovjednoj strukturi, a sada govori drugačije, na što je Jaman rekao: 'Tada sam lagao'.

'Ja prihvaćam da sam bio zapovjednik, moj zamjenik je bio Fehir, i meni i njemu i svima nama je zapovjedao Branimir Glavaš. Nakon dogovora s Glavašem išao sam odspavati kako bih mogao navečer voziti za Njemačku. Oko 21.30 sam došao u dvorište Sekretarijata i vidio sam da jedna osoba, obučena u svijetloplavu košulju, leži okrenuto bočno', rekao je Jaman na sudu, javlja N1, te nastavio:

'Vidio sam da oko njega stoji 15-ak osoba, ja nisam htio gledati i otišao sam po papir nakon čega sam, s jednim dečkom kojeg ne želim imenovati, izašao.

  • +7
Na ponovljenom suđenju Branimiru Glavašu svjedočio Nikola Jaman Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je na stepenicama i ja sam ga primio za ruku da ide sa mnom. Stražar mi je rekao - dogodilo se ubojstvo, jedan čovjek je preskočio ogradu od 2 i pol metra i da je pokušao ubiti Glavaša. S tim da moram napomenuti da je Glavaš bio zapovjednik svih tih postrojbi koje smo imali. Ja sam bio zapovjednik, Fehir zamjenik, a Glavaš alfa i omega, to zna cijeli Osijek', svjedočio je Jaman na sudu.

Branimir Glavaš tvrdi pak da je iskaz u potpunosti lažan. Pojasnio je što se točno dogodilo s Jamanom: '2014. bila je poplava u Petrijevcima. Gospodin nije prijavio štetu od poplave i nije dobio štetu. 2015. i 2016. je vršio pritisak na mene da prisilim gospodina Šišljagića i Kraljička da mu se isplati šteta. Ja sam mu kriv što mu županija nije isplatila 100 tisuća kuna? Danas je potpuno lagao, a postoji i svjedok'.

Veljko Miljević: Ovo je fijasko

Novinarima se ispred suda obratio i Glavašev odvjetnik Veljko Miljević.

'Protivno vašim isčekivanjima, ovaj iskaz je potpuni fijasko. Čini mi se da moju primjedbu na koncu niste čuli, da je on danas za razliku od iskaza pred sudom, rekao je da se u vrijeme događaja nalazio u Njemačkoj i spominjao je gradove u kojima se nalazio. Prema tome, on je danas očigledno lagao i on je to sam rekao', rekao je Miljević, prenosi N1.

'Ja se čudim da se vi opirete elementarnoj logici. U spisu postoje iscrpni okolnosni iskazi barem 15 svjedoka koji su te večeri bili tamo, nitko nije vidio Jamana tamo na licu mjesta. Da se vi opirete elementarnoj logici, da ga nitko od svjedoka koji su ispitivani od 2005. i da ga nitko u tijeku rasprave nije spomenuo', rekao je uz ostalo Miljević.

Na pitanje hoće li Jaman biti gonjen zbog lažnog iskaza, rekao je: 'Tužiteljstvo zna kada je obavezno goniti. Za davanje lažnog iskaza goni se po službenoj dužnosti. Mi smo danas odustali od svega što smo pripremali proteklih mjesec dana. Ja sam predložio da se provede kompletno sudsko-medicinsko vještačenje'.

'Ne ispituje se svjedok Josip Manolić koji ima 100 godina. Po mom znanju biologije, trebalo bi Jožu Manolića ispitati', rekao je Miljević.

Verbalni okršaj ispred suda

Nakon ročišta, pred Zgradom Suda uslijedila je burna rasprava između Nikole Jamana te Branimira Glavaša i sina mu Filipa, prenosi N1.

Na pitanje Nikole Jamana, koji je prethodno rekao kako 'troši katran radi toga da bi manje bolova imao', zašto mu nije došao u posjet Branimir Glavaš je ustvrdio: 'Pišeš svašta po Facebooku!'

Nikola Jaman: Ja pišem svašta po Facebooku? Sram te bilo.

Filip Glavaš (sin Branimira Glavaša): Koje godine ste bili u mojim svatovima? Nije stvar ni novaca nego principa.

Nikola Jaman: On me molio i ljubio sto puta zato što sam došao u svatove.

Branimir Glavaš: Nije uopće stvar tko je bio u svatovima.

Filip Glavaš: Deset godina ste dolazili kod nas i govorili da mu pakiraju, a onda ste promijenili iskaz.

Jaman je potom novinarima kazao kako je iskaz promijenio da skine sa sebe teret koji je nosio deset godina, piše N1.

'Sada sam potegao pitanje moga prijatelja Đorđa Petkovića. Znate što su radili? Ubili ga i zakopali. Tvrdili su da su ga stavili u furgon i da je on ispao iz furgorana u vožnji i da je pobjegao', rekao je Jaman. 'Nisam se ja naljutio na Glavaša uopće, vidite da želim razgovarati s njime. Došao sam u svatove ne radi Filipa nego radi njegove majke, jer smo mi praktički rodbina', objasnio je te ponovio kako je iskaz promijenio zbog toga što želi sebi s duše skinuti teret.