ČLAN KOMISIJE ZA POMILOVANJA

'Svima nam je u cilju utvrditi istinu!'

05.02.2016 u 17:21

Bionic
Reading

U potrazi za informacijama sa sastanka u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koji je završio prestankom postojanja Komisije za pomilovanja, kontaktirali smo neke od sad već bivših članova Komisije, a raspoložen za izjavu zasad je bio tek bivši sudac, odvjetnik Damir Primorac

Prof. dr. sc. Damir Primorac, inače brat bivšeg ministra znanosti Dragana Primorca, kaže da ne poznaje Vladimira Šeksa, da su članovi sad već nepostojeće Komisije radili u skladu sa zakonom i da im je nakon svega svima u cilju da se utvrdi istina.

'Gospodina Šeksa ne poznajem, nikada me nije nazvao niti je sa mnom razgovarao, a je li nekoga nazvao, morate pitati njega osobno. Svima nam je interes doznati potpunu istinu. No bez obzira na sve, Komisija za pomilovanja je svoje odluke donosila sukladno zakonu i nikada ne bih dopustio da napravim nešto nezakonito.

Potpuno je drugo pitanje sviđaju li se te odluke nekome ili ne, ali od osnivanja Republike Hrvatske Komisija za pomilovanje daje mišljenje o molbama za pomilovanje osoba koje su počinile teška kaznena djela i vrlo često je davala pozitivno mišljenje glede osoba koje su počinila daleko teža kaznena djela od slučaja koji su dobili ovu medijsku pozornost. Što se tiče Komisije za pomilovanje, predsjednica je imenovala Komisiju za pomilovanje i u njezinoj je ingerenciji da odlučuje o sudbini Komisije. Svaku njezinu odluku prihvaćam', izjavio je za tportal Damir Primorac.