LINIĆ PROZVAO SINDIKAT

'Svim snagama ćemo se boriti da se ne plati nerad i cirkus u zdravstvu!'

07.11.2013 u 17:09

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić prozvao je danas Sindikat liječnika da 'radi cirkus u zdravstvu', poručivši da će se njegovo ministarstvo 'svim snagama boriti da se ne plaća nerad'

Linić je to kazao novinarima u Saboru, zamoljen da komentira zahtjeve sindikata da se pripravnost liječnika plaća kao prekovremeni sati.

'Ja sam dosad čuo samo predsjednika tog sindikata koji je glasan, a zove se gospodin Babić. Ministarstvo financija neće dozvoliti nikakve isplate niti ćemo pristati na bilo kakve ultimatume', poručio je Linić. Naglasio je da Ministarstvo financija sudjeluje u radu sanacijskih vijeća te da se u bolnicama ne smije plaćati pripravnost.

'Rad u bolnicama mora biti organiziran tako da nema prekovremenih. Dežurstva mogu biti plaćena, jer je to nešto sasvim drugo, i rad mora biti plaćen. Ako hitni slučaj traži da svi liječnici moraju biti u bolnici, to mora biti plaćeno', rekao je Linić

Naglasio je i da 'plaće liječnika ne mogu biti 30-40 tisuća kuna, jer je to nešto što nijedan proračun neće moći poduprijeti'.

'Smatram neodgovornim ovo što se događa u zdravstvu. Ni kune od Ministarstva financija neće biti odobreno za nekoga tko nije radio jedan sat. Ministarstvo će se boriti svim snagama da se ne plati nerad i cirkus i to je jedino što mogu reći', poručio je Linić.