SOFTIĆ O CORE MEDIJI

'Svilanu sam nosio kuvertu od Šelebaja i Čuljak sa 5000 eura'

22.04.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Sinišu Svilana, direktora programa Nove TV, USKOK-ova optužnica tereti da je si je od studenog 2004. do prosinca 2007. uprihodio ukupno 262.000 eura, podsjeća Večernji list

Svilana su pred USKOK-ovim istražiteljima najteže teretila dvojica bivših mu prijatelja, Vladimir Šelebaj Edvin Softić, a potonji je blizak prijatelj Svilana te Šelebajeve biše supruge Dijane Čuljak. Spomenuti novac, prema navodima USKOK-a, Svilan je uzimao od produkcijske kuće Core Media, a sve da bi emisijama iz njihove produkcije - 'Jedan na jedan', 'U sridu', 'Istraga/Rekonstrukcija' te 'Interijeri' - osigurao emitiranje na Novoj TV.

Svilanova tarifa, po USKOK-u, bila je 1000 eura po svakoj emitiranoj emisiji svakog od projekata, a Core Media, prema navodima optužnice, nudila je spomenute emisije nakon što bi od Svilana dobili povjerljive informacije s kolegija televizijske kuće, jer se na tim kolegijima govorilo o televizijskim formatima za koje je Nova TV zainteresirana. Kada bi čuo što se točno traži, Svilan bi navodno te informacije, tvrdi USKOK, prenio Vladimiru Šelebaju Sellieru, vlasniku Core Medije, piše Večernji list

U poslove Core Medije i Nove TV bila je uključena i Hloverka Novak Srzić, kazao je navodno Šelebaj te dodao da je upravo Hloverkina ideja bila format političkog talk showa 'U sridu', koji je za 22.500 eura po emisiji Core Media prodala Novoj TV. Kako se ta emisija na Novoj TV emitirala od 2004. do ljeta 2006, potpisana su četiri ugovora o vanjskoj produkciji, a cijena je kasnije pala na 18.000 eura po emisiji.

O primopredaji novca je, navodno, svjedočio Edvin Softić, koji je istražiteljima rekao da su mu jednom Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak ostavili kuvertu sa 5.000 eura za Svilana. 'On je došao ispred zgrade u kojoj sam živio pa sam mu dao taj novac', rekao je Softić i dodao da su Svilanu novac isplaćivali još neki ljudi, ali njih nije imenovao.

U ovom slučaju postoji čak i ugroženi svjedok, koji je svjedočio o tome gdje i kako se Svilanu novac isplaćivao. 'Novac je za Svilana bio pripremljen u posebnoj kuverti, na kojoj nije pisalo njegovo ime, već je na njoj bila oznaka 'scenario', kao i u internom troškovniku. On je ponekad po novac znao doći u stan Vladimira Šelebaja, a nekada je predaja bila i u poslovnom prostoru', piše Večernji list.