Ministarstvo potvrdilo:

Svi zagrebački osnovnoškolci u ponedjeljak se vraćaju u školske klupe. Srednjoškolci ostaju kod kuće

15.04.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Svi osnovnoškolci grada Zagreba od ponedjeljka se vraćaju u škole, potvrdili su za Večernji list iz Ministarstva obrazovanja. Tako će u direktnu nastavu, takozvani model A, uz učenike razredne nastave (od 1. do 4. razreda osnovne škole), i svi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola

Ta odluka ne odnosi se na srednjoškolce grada Zagreba. Oni i dalje ostaju na online nastavi, izuzev maturanata koji će je nastaviti pratiti u školama, javlja Večernji list.

Iako još nema službene potvrde toga koje će druge županije uz Zagreb od ponedjeljka uvesti fizičku nastavu, pretpostavlja se da bi se učenici iz Istarske i Međimurske županije od 1. do 4. razreda mogli vratiti u učionice. Sutra će biti poznato što je s modelima nastave u svim ostalim županijama Hrvatske.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 619 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod četiri osnovnoškolca i 10 srednjoškolaca mjera samoizolacije izrečena je za 35 učenika osnovnih i 39 učenika srednjih škola.

Šef nacionalnog Stožera Davor Božinović danas je nakon sastanka Znanstvenog savjeta Vlade RH kazao kako nije logično da se ide u popuštanje mjera ako brojevi rastu.

Na pitanje je li se raspravljalo o nastavi u školama, kazao je da nema informaciju je li zagrebački Stožer tražio povratak učenika u klupe. 'Neki epidemiolozi smatraju da je primjena modela C opravdana i mi to smatramo. O tome odluku donosi posebno povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti. Nema puno razloga da se to mijenja jer nam brojevi ne padaju, već rastu, pa i u odnosu na trenutak u kojem se odlučilo da se ide s modelom C', pojasnio je.