ROK DO 12. OŽUJKA

Sveučilište u Zagrebu objavilo Natječaj za dodjelu stipendija za 2020./2021.

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 17.02.2021 13:55
  • Objavljeno 17.02.2021 u 13:55
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj mrežnoj stranici Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju odluke Senata donesene na 6. sjednici održanoj u utorak, 16. veljače, studenti se na Natječaj za dodjelu stipendija mogu prijaviti od srijede, 17. veljače do 12. ožujka do ponoći.

Ove godine Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje 600 stipendija, što je za 100 stipendija više nego prošle godine. Ukupni iznos stipendije je 10.000 kn, a studenti se na Natječaj mogu prijaviti u samo jednoj kategoriji.

Sveučilište navodi da se uz već postojeće četiri kategorije stipendija – stipendije za izvrsnost (A kategorija), stipendije za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM (B kategorija), stipendije za uspješne studente sportaše (C kategorija) i stipendije za studente slabijeg socioekonomskog statusa (D kategorija), Natječaj ove godine obuhvaća i dodatnu kategoriju stipendija za studente stradale u potresima (E kategorija).

Za stipendije u E kategoriji mogu se prijaviti svi studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu, uključujući studente stručnih, sveučilišnih, razlikovnih, redovitih i izvanrednih studija, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta na adresi objekta kojem je zbog štete uzrokovane potresima u 2020. godini dodijeljena crvena oznaka ("Neuporabljivo").

Dobitnicima stipendije u ovoj kategoriji, stipendija od ukupno 10.000 kn bit će isplaćena jednokratno.

U skladu s natječajem, od ukupno 600 stipendija, njih 350 bit će dodijeljeno studentima koji se nalaze u 10 posto najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju, 40 stipendija predviđeno je za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike, 10 stipendija namijenjeno je studentima sportašima, 100 stipendija dodijelit će se studentima slabijega socio-ekonomskoga statusa, a 100 stipendija studentima stradalima u potresima tijekom 2020. godine.

Prijave na Natječaj podnose se elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu u www.unizg.hr/stipendije.

Za pristup aplikaciji student se mora prijaviti koristeći se svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr.

Detaljnije informacije dostupne su u tekstu Natječaja koji je objavljen na mrežnim stranicama www.unizg.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!